diumenge, 21 de setembre del 2008

El Santfeliuenc aconsegueix una victòria gran

El Santfe celebra el gol de Cuca que donava tres punts d'or

El Santfeliuenc va aconseguir una victòria que dóna prestigi. Els futbolistes d’Andrés González van trencar la imbatibilitat del Roquetenc al seu estadi que durava més d’un any, i ho van fer amb inferioritat i superant un arbitratge dolentíssim del tarragoní Francesc Martorell Robert, especialment als darrers 15 minuts. No s’acaba d’entendre que un àrbitre de Tarragona hagi de xiular equips de la mateixa província. Sortosament Cuca, al minut 92, va fer el gol de la victòria que donava els tres primers punts de la temporada.
El Santfeliuenc sabia bé el pa que s’hi donava al camp del Roquetenc i que per treure res de positiu havia de treballar de valent. Els ebrencs van sortir decidits i al minut cinc l’interior Trullèn va avisar per banda esquerra en una acció molt perillosa que va rematar fora Javi Asín -el botxí de la temporada passada del Santfe amb un Hat Trick-. Tanmateix, els blanc-i-blaus es van anar fent amb el control del partit i els dubtes inicials es va transformar en solidesa i convicció, amb Pucha excel·lent en la tasca de contenció, i Álex Burch molt actiu en tasques ofensives. Al minut 26, Quiles es feia amb un pilota i la seva rematada dins l’àrea l’aturava el porter local. El Santfe donava mostres de poder inaugurar el marcador a poc que tingués un xic de fortuna. Al minut 41 el màgic Álex Burch feia una gran jugada en banda esquerra i donava una centrada precisa a Diego que cloïa l’acció mitjançant un cop de cap imparable. El jugador extremeny inaugurava el compte golejador per al Santfeliuenc 2008-2009. Amb l’avantatge blanc-i-blau s’arribava al descans.
Després de la represa no van canviar gaire les coses. El Santfeliuenc estava molt ben assentat a la gespa natural del Municipal roquetenc i els locals miraven de trenar joc ofensiu però no podien superar l’arquitectura de contenció dissenyada per Andrés González. Al minut 57, però, els locals van fregar l’igualada en llançar Javi Asín una pilota al pal. Els santfeliuencs havien superat el primer ensurt i el partit es posava cada cop més de cara però les coses es van tòrcer.
L’àrbitre tarragoní Francesc Martorell Robert es va erigir aleshores en protagonista i sempre en una mateixa i obstinada direcció: castigant el Santfe. Primer carregant amb un munt de targetes poc justificades i després assenyalant un penal que va provocar la indignació dels seguidors blanc-i-blaus. El penal el va llançar Manel i va respondre de manera magnífica Gusi, però el rebuig va tornar a anar a les cames dels jugadors tarragonins que finalment, i amb molt suspens, aconseguien un gol fantasma que l’assistent donava com a válid. Això va treure de polleguera els santfeliuencs, que minuts més tard es quedaven amb deu per targeta vermella a Hinojo. El panorama es tornava ben ombrívol però el Santfe va tornar a ser el de les jornades heroiques i en una jugada aïllada (quan passaven dos minuts del temps reglamentari), Cuca va resoldre una acció d’atac per endinsar-se dins l’àrea i superar el porter local. El gol portava l’alegria als jugadors i l’afició, que celebraven molt lluny de casa tres punts de prestigi i que demostren la fermesa del projecte esportiu.

CE Roquetenc: Alfonso, David García, Vilanova, Moisès, Adell, Borrull, Accensi, Nando, Javi Asín (Alex, 76’), Marc (Julio, 76’) i Trullèn (Manel, 61’).
Santfeliuenc FC: Gusi, Guillem Costa (Edgar, 68’), Hinojo, Jacobo, Iñaki, Pucha (Jordi Vidal, 63’), Dani Gálvez, Cuca, Quiles (Carceller, 82’), Diego (Javi Loro, 78’) i Álex Burch.
Gols: 0-1, 41’ Diego; 1-1, 82’ Borrull i 1-2, 92’ Cuca.
Àrbitre: Francesc Martorell Robert, de la delegació de Tarragona. La seva actuació va ser molt deficient. Als darrers 15 minuts va adoptar una actitud molt hostil amb els interessos del Santfeliuenc. Targetes grogues als locals Nando i Trullèn; i als santfeliuencs Guillem Costa, Pucha, Hinojo, Dani Gálvez, Álex Burch, Edgar, Jordi Vidal, Jacobo. Va expulsar amb targeta vermella directa Hinojo
Incidències: Municipal de Roquetes, assistència de 200 espectadors, amb prop d’una quarantena d’aficionats del Santfeliuenc que es va fer sentir. Tarda molt suau, uns 23 graus.
El Santfeliuenc suma els primers tres punts. El proper rival dels blanc-i-blaus serà un altre equip de la província de Tarragona, el Cambrils CF. En l'altre partit avançat de la jornada l’Alcarràs es va imposar per 3 a 0 el Sant Ildefons.