dissabte, 21 de febrer del 2009

El Santfe perd dos punts a les acaballes

El Santfeliuenc va empatar a 1 al feu de l’Alcarràs. Un empat que deixa una certa amargor atès que el Santfe es va avançar al minut 71 i va jugar amb un jugador més la part final del partit. Malauradament, un penal dubtós va suposar la pèrdua de dos punts valuosos. La lectura positiva, però, és que els blanc-i-blaus s’apropen un xic més als llocs d’ascens quan encara queden 13 finals, o el que és el mateix, 39 punts en joc per a dues places d’ascens
Els blanc-i-blaus, que van viure el passat divendres una nova odissea per a arribar a Alcarràs -una avaria a l’autocar va deixar l’expedició santfeliuenca aturada 45 minuts a a Mollerussa-, van sortir al camp amb la decidida voluntat de treure un gran resultat que els apropés al sòlid duet capdavanter format per Gimnàstica Iberiana i Torreforta. Els primers minuts van ser prou interessants. Els d’Andrés González, molt ben situats al camp, van dominar la parcel·la central on va excel·lir en tasques de contenció un inexpugnable Jacobo. Els locals, un equip jove i de notable qualitat vinculat a la UE Lleida, tampoc no estaven per regalar res i van causar més d’un ensurt mitjançant un joc ràpid per les bandes. Sortosament, Jordi, Iñaki i Alberto van mostrar-se molt efectius a l’hora d’apaivagar el perill. El Santfeliuenc, tot i que no va tenir gaire fluïdesa en atac, sí va tenir tres bones ocasions: un xut de Jacobo des de la bolconada de l’àrea que se’n va anar una mica desviat, una rematada dins l’àrea petita de Rubén Quiles i una bonica combinació assajada entre Ivi i Alberto, culminada amb rematada molt agosarada d’aquest últim. Malgrat l’empat i l’equilibri en el joc, els aficionats santfeliuencs eren optimistes per al segon temps.

A la represa, el Santfe va sortir de nou amb moltes ganes. Alex Burch, que va substituir Iñaki, ho va intentar per banda esquerra i aviat podria haver inaugurat el marcador si un centre xut enverinat no hagués agafat molt atent el porter Ambrós. Els de la nostra ciutat van començar a ensenyar les urpes amb molta insistència. Ivi, molt bellugadís, va començar a alimentar de pilotes Quiles i Ochoa. El porter local va demostrar la seva qualitat. La jugada que podria haver marcat la sort del partit es va produir al minut 70. Una precisa i potent remada de cap de José Antonio Ochoa va ser treta amb la mà per un defensa local. L’àrbitre, a indicació de seu assistent, va asenyalar penal. Les protestes dels jugadors i seguidors locals van ser enèrgiques. L’acció a més a més, va deixar amb deu els alcarrassins per expulsió de Visa. El penal el va llançar Jordi Vidal i va servir per a inaugurar el marcador. El Santfe semblava que ho tenia tot a favor per enfilar-se a la classificació amb 41 punts màgics.

Tanmateix, el gol va provocar un efecte contrari al que tothom esperava. Els locals es van créixer i es van llançar a l’atac envalentits. David Guisado va haver de treure una mà prodigiosa en un llançament de falta de Toni Moll que ensumava l’escaire. I uns minuts més tard, un contracop trenat per Juan Carlos va posar l’ai al cor dels aficionats santfeliuencs. El Santffeliuenc, amb un escenari molt favorable, va patir massa, i el més dolent és que al minut 87 l’àrbitre va xiular penal en una acció d’Hinojo sense aparent perill que, a més a més, l’hi va valer l’expulsió. El penal va donar l’empat als locals.

Els darrers minuts van ser jugats de manera intensa. El Santfeliuenc es va llançar a l’atac i va tenir alguna ocasió per fer el segon gol. La polèmica, però, va arribar al minut 95. L’ariet santfeliuenc Javi Pozo va ser travat dins l’àrea en un penal que tothom coincidia a dir que era clar i en què l’àrbitre es va inhibir. L’acció va desfermar les protestes santfeliuenques en un final un xic tumultuós. A l’acabament, repartiment de punts i satisfacció a mitges en l’expedició blanc-i-blava: s’havia retallat un punt al duet capdavanter però s’havia esvaït l’objectiu d’apropar-se un xic més al duet de cap.
Alcarràs FC: Ambrós, Ribes, Mercadé, Campoy, Visa, Roy, Rafa Delgado (Guti, 74’), Òscar Feliu, Buba, Toni Moll (Santos, 88’) i Juan Carlos.
Santfeliuenc FC: David Guisado, Guillem Costa, Alberto, Iñaki (Álex Burch, 46’), Jordi Vidal (David Martín, 88’), Jacobo, Ivi (Carceller, 80’), Diego, Ochoa (Javi Pozo, 75’), Quiles i Hinojo.
Gols: 0-1, 71’ Jordi Vidal, de penal; 1-1, 87’ Juan Carlos, de penal.
Àrbitre: José Asensio Tejero, de la delegació de Mataró. La seva actuació va ser dolenta. Va ensenyar targeta groga els locals Óscar Feliu, Buba, Ambrós, Mercadé, Roy i Juan Carlos; i als santfeliuencs Hinojo, Alberto, Diego i Quiles Va expulsar per targeta vermella directa el local Visa (70’); i el santfeliuenc Hinojo, per dues grogues (87’).
Incidències: Municipal El Xoperal, assistència de 150 espectadors. Vespre nit frescot però molt agradable per a la pràctica del futbol, 10 graus. El Santfeliuenc va vestir tot de vermell per evitar la coincidència de colors amb els locals. L’expedició del Santfeliuenc va patir una avaria a l’autocar a l’altura de Mollerussa. Després de 45 minuts un autocar d’urgència arribat des de Tàrrega va acabar de portar l’expedició santfeliuenca a la ciutat del Segrià. A la tornada, un nou autocar va completar el periple.
El Santfe és tercer i s’apropa a Gimnàstica Iberiana i Torreforta
Després de la jornada de recuperació de partits pendents, el Santfeliuenc és tercer amb 39 punts, a quatre de Gimnàstica Iberiana i tres de Torreforta. Per la seva banda, el Sants, que va guanyar el Roquetenc per 1 a 0, és quart amb 37 punts i també entre en la lluita per l’ascens. El proper diumenge, a les 12 del matí, el Santfeliuenc té un compromís complicat al camp de l’Horta. Un partit en què els d’Andrés González estan obligats a sumar per tal de rebre la Gimnàstica Iberiana amb totes les esperances.