diumenge, 18 d’octubre del 2009

El Santfe suma tres punts d'or davant un Tàrrega voluntariós però sense poder ofensiu

SANTFELIUENC FC 1 - UE TÀRREGA 0
Parc Esportiu de Les Grases
Assistència: 250 espectadors
Àrbitre: Andrés José Páez Brines (Delegació de Tortosa)
Temperatura: 16 graus i matí assolellat

El Santfeliuenc va guanyar el Tàrrega per 1 a 0. Un gol en pròpia porta del visitant Batalla després d'una rematada de cap d'Ochoa ens va donar tres punts i ens consoliden a la part mitjana de la classificació. El Tàrrega va dominar a la segona part però el Santfe va saber fer-se fort en defensa i gairebé no va concedir cap opció. Malgrat l'insistent domini visitant les ocasions més clares i quasi úniques van ser del Santfeliuenc i mitjançant Rubén Quiles. L'única nota discordant va ser la lesió d'Iván Fuentes. El davanter pot tenir un possible trencament fibril·lar tot i que caldrà esperar a conèixer el resultat de les proves mèdiques. En definitiva, tres punts més i satisfacció general per a un projecte que navega amb una suau brisa per l'oceà de la Primera Catalana... i que tothom tingui paciència.
Tots sabem com és d'important sumar punts a casa en aquesta categoria. Els partits, llevat d'un cas singular com el de la sorprenent i imbatible Gramenet B del caçagols Óscar Muñoz, s'estan resolent en petits detalls, i és en el territori dels petits detalls on el Santfe, per les característiques dels nostres futbolistes, es pot fer fort. I de fet el Santfe-Tàrega va tornar a respondre a un guió més que sabut: tacticisme aplicadament assumit, control ferri a la parcel·la mitjana i ocasions comptades que s'han de saber aprofitar, i sortosament el Santfe va saber aprofitar una de les comptades oportunitats de què va disposar i a més va trobar en la sort un aliat.
El Santfeliuenc va començar molt animat. Diego al centre del camp i Dani Texeira per banda van prodigar-se amb molta generositat, per bé que el perill per al porter targarí era escàs. La millor ocasió, però, va ser per als visitants en un llançament des de la balconada de l'àrea que va donar un bon ensurt a Carlos. El porter santfeliuenc va saber reaccionar i va acabar desfent la contingència. La part central del primer acte es va jugar al mig del camp amb un lleuger domini blanc-i-blau que es va traduir en gol al minut 38. Una bonica i enèrgica triangulació entre Dani Texeira i Diego va acabar amb una potent centrada d'aquest últim que va rematar de cap Ochoa amb la fortuna que la pilota es va estavellar en el defensa targarí Batalla per introduir-se a la xarxa. Un gol molt celebrat que trencava el sòlid entrellat de contenció blaugrana. El primer temps va cloure amb un senyal de preocupació per la lesió d'Ivan Fuentes. El magnífic davanter santfeliuenc es va fer una estrebada a la cuixa que el pot necessitar algunes setmanes de descans.
A la represa, el Tàrrega va sortir manant i a un ritme de joc notable. La incorporació de l'ex jugador de l'Sporting Mahonès Gerard Gomà va reforçar la línia ofensiva visitant. Tanmateix la particular línia Maginot de contenció santfeliuenca va saber desfer amb seguretat qualsevol vel·leïtat ofensiva. Jacobo, Iñaki i el cada vegada més solvent David Arcos van imposar el seu poder.
Malgrat l'inistent domini/monòleg ofensiu dels de l'Urgell les dues millors ocasions van tenir color blanc-i-blau, i totes dues van tenir un mateix protagonista: Rubén Quiles. Primer en un llançament enverinat des de la balconada de l'àrea i després en una gran acció dins l'àrea coronada amb un esplèndid retall i una canonada que va marxar lleugerament desviada i que va enardir Les Grases.
Els darrers minuts van ser angoixants. El Tàrrega atacava i atacava en un continu i obstinat anar i venir a l'àrea santfeliuenca. Els nostres van respondre amb pragmatisme i solvència per salvar tres punts d'or en una Primera Catalana més equilibrada que mai.
El xiulet final va portar l'alleugeriment a la graderia i alhora l'enorme satisfacció per una victòria treballada i suada com seran totes en aquesta categoria. Això és territori Primera Catalana i aquí el futbol va de debò.
Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez (Cristian Escudero, 56'), Alberto, Arcos Palote, Iñaki, Parralejo, Diego, Jacobo, Ochoa (Álex Burch, 72'), Iván Fuentes (Quiles, 46') i Dani Texeira.
UE Tàrrega: Jordi Chiné, Batalla (Roberto Flores, 46'), Pau de Haro, Dennis, Xavi Mateu, Sergi (Marc Baiget, 72'), Pijuan, Edu (Gerard Gomà, 46'), Nuno, Vendrell i Pacheco.
Gol: 1-0, Batalla, en pròpia porta, 38'.
Àrbitre: Andrés José Páez Brines. La seva actuació va ser regular. Va mostrar targeta groga els santfeliuencs Diego i Ochoa; i als targarins Batalla i Dennis.
Quadern de notes:
- El Santfeliuenc segueix sumant a Les Grases i adaptant-se a les mil meravelles a una categoria extraordinària.
- La línia de contenció Jacobo, Diego, Arcos Palote i Iñaki va brillar i quasi no va donar opció els targarins.
- Jordi Parralejo estrenava titularitat i ho va fer amb nota. Tot un clàssic del futbol català.
- És hora que la ciutat prengui consciència de la importància de la categoria i de l'esforç del club. Les absències, s'hi noten massa. Estem gaudint amb un bon futbol i un gavadal d'equips clàssics del futbol català estan trepitjant la gespa de Les Grases. No ens cansem de dir que aquest és un projecte que ha de ser compartit i viscut per tota la ciutat.
- El Tàrrega va acusar les baixes de futbolistes importants al mig del camp com Marc Carballó i Rafa Delgado, tot i així mai no va abaixar els braços i va lluitar fins al final per assolir un millor resultat.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

A la directiva , me podrian decir donde esta la cantera en el primer equipo?¿que pasa, que no ha salido ningun chaval que sepa jugar, ho es que no los saben entrenar,tal vez ante las posibilidades de no subir al primer equipo tengan que irse a otros equipos.
me parece lamentable que los que mqntenemos la cantera cuando tengan que subir ,sea en otro equipo, y no en el de su ciudad.
Si la directiva quiere puede explicarlo. Gracias (si lo hacen).
El padre de un canterano

Anònim ha dit...

Es muy facil, cuando un niño destaca un poco se va 8 y digo se va) a otro equipo, llamese cornella, Prat, etc. de esta manera nuestro futbol base muy dificilmenmte podra pasar de jugar en primera, y consecuentemente hay muy pocos que puedan jugar en primera catalana.

te vale?

P.D. Aquí nadie mantiene nada, estamos porque queremos, pero hay que saber donde se está, el primer eqipo no esta en segunda regional.

Anònim ha dit...

Buenas tardes, respuesta para el buscador de figuras, la cantera la verá los:

Lunes tarde Juvenil.
Martes tarde promesas, prebenjamin, benjamin, alevin, infantil, y cadete.
Miercoles tarde juvenil.
Jueves tarde promesas, prebenjamin, benjamin, alevin, infantil, y cadete.
y viernes tarde alevin, infantil, cadete y juvenil.

Si quiere fichar a alguien antes hable con su representante, aunque usted sería uno bueno..... venga papi, dedicate a que tu hijo apruebe el curso y deja a los profesionales hacer la suya, y si no vete a uno de los grandes equipos que tiene Sant Feliu seguro que suben al primer equipo.

Ah! cuando dice "los que mantenemos la cantera" se incluye usted, venga, pos ahi, ha seguir animando los domingos y a traer al nene a entrenar que es su obligación de papi y no la de buscarle futuro futbolistico al nene, que si el se lo gana lo tendrá por su propio pie, no con su ayuda.

Anònim ha dit...

Vamos a disfrutar del buen momento -carpe diem- muchachos, y no nos precipitemos por los caminos del cainismo tan conocido por los santfeliuencs.

Enhorabuena a toda la plantilla, cuerpo técnico y auiliares por el espléndido trabajo. Ojalá no perdamos la memoria y sepamos agradecer todo lo que nos estáis dando.

Nos vemos en Vilassar de Mar
La Penya Sentiment Immortal allí estará.

Anònim ha dit...

Respondo a ester buen señor que se queja tanto por el fututo de la cantera,
me gustaria decirle que mi hijo esta jugando en la cantera y en estos momentos lo mas importate para mi son sus estudios, su educación, que hoy en dia le falta a muchos niños y que disfrute cada entreno y cada partido con un buen entrenador, (que por cierto, lo tenemos) y con todos sus compañeros de equipo. Decirle caballero que el niño que destaque por que juega bien, seguramente no llegue al primer equipo del Santfe por que antes algún otro equipo importante le habra echado el ojo.
Los nños tienen que hacer deporte para divertirse y pasarlo bien y no para que los padres estemos esperando a que sean grandes figuras. EN VEZ DE ECHAR TANTA MIERDA ENCIMA DEL CLUB, EMPEZEMOS A COLABORAR TODOS POR EL, QUE EN ESTOS MOMENT0S REPRESENTA A TODA NUESTRA CIUDAD, Y POR CIERTO LO ESTA HACIENDO GENIAL. Felicidades a la directiva, al cuerpo técnico y a los jugadores, que se que todos haceís grandes esfuerzos.
VISCA EL SANTFE.

Anònim ha dit...

a ver si vuelve Maldonado a jugar un poquillo...

Anònim ha dit...

ojalá el juvenil suba a preferente porque entonces será fácil fichar jugadores y hacer un equipo nuevo porque sí sigue en primera y no conseguimos fichar con que jugadores vamos a jugar sí sólo siguen unos seis o siete (los demás acaban de juvenil). Sí se hubiera cuidado un poco el fútbol base no se hubiera ido casi una quinta entera la que acababa de cadete y pasaba a juvenil que además era bastante buena y tendría futuro garantizado el juvenil. Además la gran mayoría se han ido a jugar a la misma o menos categoría y no a los grandes clubs. Pq pasa esto? Un saludo y ánimo para todos los que quieren al santfe

Anònim ha dit...

bla, bla, bla...
cansino

Anònim ha dit...

El futuro de juvenil está garantizado de momento 4 de 4 y lideres.
Yo soy jugador del juvenil y macho os quejais de todo, que sim el entrenador no es de sant feliu, que si los que suben juegan poco, que si tal y que si cual. No será tan malo el club cuando para empezar tenemos este medio para opinar, pero la verdad cansa tanta tonteria.
Yo que e estado en varios clubs os puedo decir que este no es tan malo y si no solo teneis que comprobarlo en cualquier otro.

JUVENIL LIDER ESPERO QUE POR MUCHAS JORNADAS

Anònim ha dit...

otra cosa me extrañan que se haya ido nadie, en pretemporada se han hecho descartes, esto si no me equivoco es que habia cola, no?

Anònim ha dit...

El padre del canterano.
Si ustedes han leido con detenimiento mi comentario, No hago criticas de nadie , solo pregunto. De los que hacen referencia a su educación, se equivocan del medio.La unica cosa que cuestiono es ¿cuantos canteranos hay en el primer equipo?.
Por favor no saquemos las cosas de contexto, y antes de criticar leanse bien el contenido.

Anònim ha dit...

Al padre del canterano, me he leido lo que ha escrito y vuelvo a dedirle que hay cosas mas importantes en que pensar que si nuestro hijo jugará o no en el primer equipo.
Se repite Ud. mucho en todos los foros con el mismo tema, le voy a formular una pregunta: si lleva a su hijo al Barça cree que allí le van asegurar si jugará en 1ª?
no verdad, pues aqui igual, cuando llegue el momento ya veremos si juega o no en el 1er equipo.
Ahora deje que su hijo juegue y disfrute el momento.