divendres, 18 de desembre del 2009

El Santfeliuenc, a donar la sopresa a Nou Barris en el comiat d'un any històric

CF MONTAÑESA - SANTFELIUENC FC
Data: diumenge 20 de desembre
Hora: 12 del matí
Estadi: Municipal de Nou Barris
Àrbitre: Jordi Gómez Díaz (Delegació de Barcelona)
Ràdio o TV: Ràdio Marca Barcelona 89.1 FM (Marcador Catalunya)
Previsió del temps: 5 graus, cel amb sol i núvols

Punt final a un any 2009 que passarà a la història per l'ascens a Primera Divisió Catalana. I per cloure l'any i en dia solsticial el Santfeliuenc visita un dels camps més exigents de la categoria: el Municipal de Nou Barris, feu d'un clàssic modest del futbol barceloní com el CF Montañesa.
Andrés González tindrà diumenge les baixes ja conegudes de David Arcos, Dani Texeira i José Antonio Ochoa. L'equip ha entrenat amb moltes ganes al llarg de la setmana, conscient de la important victòria de la setmana passada contra un rival directe com el Marianao. Tothom sap, però, de la dificultat que planteja la visita al camp de la Montañesa; tanmateix ningú no vol renunciar a donar la sorpresa malgrat que els de Nou Barris són tercers i, per tant, ocupen posició d'ascens a Tercera Divisió.
Com fem sempre, us demanem el màxim suport possible per al nostre equip. Hi trobareu el Municipal de Nou Barris a la Via Júlia, s/nº. Els qui us estimeu viatjar en transport públic us recordem que podeu agafar la Línia 4 del metro i baixar a l'estació de Via Júlia (és a pocs metres de l'estadi).

El Santfeliuenc - Montcada no es jugarà el dia 23
Finalment la proposta que el Santfeliuenc va remetre el Montcada ha estat rebutjada ja que els vallesans no disposaven de futbolistes per jugar dimecres. L'equip que entrena Jaume Creixell ha ofert una data alternativa per jugar a Les Grases: diumenge 3 de gener. Ara la resposta l'ha de donar el Santfe. Si no, tot quedarà com estava i el partit es disputarà en la data oficial establerta pel calendari de la Federació Catalana de Futbol, és a dir, la diada de Reis del 6 de gener.

El nostre rival (XVI): CF Montañesa, la feina pacient rep premi
El popular equip del districte de Nou Barris és un dels clàssics del futbol barceloní. Fundat el 1927 no va ser, però, fins a la dècada dels 70 quan va començar a ficar cap en competicions territorials. L'any 1977 assolia l'ascens a Primera Regional, categoria que perdria una any més tard en una espectacular promoció contra el Santfeliuenc. Els de Nou Barris van recuperar aviat la categoria i l'any 198o van assolir el primer ascens a Preferent, categoria que pràcticament va pautar la vida del club durant les dècades del vuitanta i noranta. L'any 1991 la Montañesa va inscriure el seu nom a Primera Catalana, però no va ser fins l'any 2004 quan l'actual entrenador, Miki Carrillo, va aconseguir la proesa de pujar a Primera Catalana en una promoció dramàtica contra l'Escala, que va aplegar 2.500 espectadors al Municipal de Nou Barris. D'aleshores ençà, els barcelonins s'han consolidat en aquesta categoria a còpia d'humilitat i feina ben feta.
La Montañesa 2009-2010 destaca per ser un bloc sòlid que fa del sey estadi un fortí -només hi ha cedit dos punts-. Un equip que ha assumit l'aposta futbolística del seu venerat entrenador, Miki Carrillo, que compleix la setena temporada a la blanqueta groc-i-negra. El pitjor, però, han estat les baixes per lesió de jugadors importants com "Chava" Jiménez, Ferran Melich, Gerard Creus o Edu Sanjosé, circumstància que ha obligat la directiva que presideix Emilio Llamas a buscar reforços de manera apressada. Per al partit contra el Santfeliuenc, Miki Carrillo no podrà comptar amb el concurs del central Dani, que ha estat sancionat amb 4 partits.


Plantilla
Porters: Marc Ramírez i Edgar Allueva (Cornella, juvenil)
Defenses: Ferran Melich (Poble Sec), Gerard Creus (Blanes), Raúl Barrientos (Prat), Dani García (Cornellà, juvenil), Edu Aljama, Xavi Rovira (Montcada) i Óscar Hernández.
Migcampistes: Jordi Sánchez (Marianao Poblet), Idri Divols (Montañesa B), Joan Roig, Rubén Jiménez, Xavi Jimémez (Algesires) i Santander (Montañesa B).
Davanters: Quim Araujo (Gramenet B), Toni Juanmartí (Europa, juvenil), "Chava" Jiménez, Edu Escuchas, Jose M. Villegas i Morillo (Olesa).


Dades del club
Any de fundació: 1927. El primer president i fundador va ser Joan Ferrer
President: Emilio Llamas
Estadi: Municipal de Nou Barris. Inaugurat l'any 1990
Aforament: 2.500 espectadors
Blog: www.montanyesacf.blogspot.com (s'està preparant un web oficial)
Temporades a Primera Catalana: 7
Temporades a Preferent: 21

Últim precedent:
Regional Preferent, grup II, temporada 1996-1997
Jornada 8 (27 octubre de 1996) Montañesa 1 (Jesús, 52') - Santfeliuenc 2 (Juan, 32'; i Alberto, de penal, 80')
Jornada 25 (16 de març de 1997) Santfeliuenc 0 - Montañesa 4 (Jesús, 6'; Miguel Ángel, 47'; Migel Ángel, 66'; i Miguel Ángel, 78')

Agraïm la gran col·laboració de Jordi, creador del blog del CF Montañesa