dijous, 16 de setembre del 2010

El Santfe, a per la primera victòria davant l'Igualada

SANTFELIUENC FC - CF IGUALADA
Data: diumenge 19 de setembre
Hora: 12

Jornada: 3

Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Àrbitre: David Rodríguez Carballas (Delegació de Barcelona)
Ràdio o TV: Ràdio Marca Barcelona (Marcador Catalunya)
Previsió del temps: 22 graus; cel amb sol i núvols


El Santfeliuenc rep aquest diumenge l'Igualada en un partit cabdal per començar a copsar les aspiracions dels nostre equip. Hem començat la competició amb dos empats i, en línies generals, oferint bona imatge, sobretot contra l'Olesa. Ara bé, el partit davant els de l'Anoia marcarà la frontera entre un bon inici -5 punts assolits contra rivals qualificadíssims- o un inici discret. Andrés González sap que serà una temporada en què al Santfe se li exigirà molt tenint present el magnífic cartell deixat ara fa uns mesos en el bateig a Primera Catalana, i això sempre és un arma de doble tall.
Per a diumenge els blanc-i-blaus no podran comptar amb el concurs de Parralejo ni Álex Burch, i caldrà estar atent a l'evolució de Quiles i Nando, dues peces importants en el Santfe 2010 - 2011 i que encara no han pogut jugar per sengles lesions.

Una forta abraçada per a Alberto Esteban
No volem oblidar de donar les nostres condolences a Alberto Esteban, el magnífic i admirable lateral esquerrà del nostre equip que dilluns va perdre la seva àvia, condolences que fem arribar també a tota la seva família que diumenge rere diumenge mostra el seu compromís amb el Santfe.

Crida a tota l'afició
El Santfeliuenc torna a Les Grases per jugar la tercera jornada d'una lliga que es preveu més apassionant que mai. Demanem un cop més una gran assistència de públic. El Santfe és cosa de tots i si somien amb un projecte gran hem de respondre-hi. Qui decideixi sumar-s'hi es pot adreçar als nostres directius responsables de l'àrea de taquilla. Com sabeu, el preu del carnet de soci del nostre club és gairebé simbòlic i el més barat de Primera Divisió Catalana.

El CF Igualada, un dels equips cridats a lluitar per ser a dalt però que ha tingut un inici mediocre
No ha començat gens bé la temporada l'equip igualadí ja que després de dues jornades només un punt hi figurà al seu sarró. I aquesta circumstància sorprèn si tenim en compte que els de José Luis han mantingut la mateixa plantilla de la passada campanya amb l'única baixa del poderós migcentre Enric -que ha marxat al Vilafranca i que va ser el botxí del Santfe a Les Grases- i la significativa alta del davanter Rubén Epitié, un preuat davanter amb experiència a Segona B i que la temporada passada va ser al Vilanova i va arribar a les acaballes al Montcada per salvar de l'abisme l'equip que entrenava Jaume Creixell.
El CF Igualada és un dels grans clàssics de la Catalunya interior. Fundat el 1939 després de la Guerra Civil, va recollir el testimoni de l'Ateneu Igualadí. L'any 1946 va debutar a Tercera Divisió i d'aleshores ençà ha repetit en 33 ocasions a la categoria de bronze. Al final de la dècada dels 40 va viure el primer període d'esplendor, que també viuria a principis dels 60 i als anys 80, quan els de l'Anoia van encadenar 17 temporades consecutives a Tercera (1979 a 1996), amb el protagonisme d'un entrenador que va deixar empremta, Paco Marfil. El vell camp del Xipreret s'omplia diumenge rere diumenge amb més de 3.000 espectadors. La inauguració d'un magnífic estadi com Les Comes, l'any 1986, va suposar un cert distanciament de l'afició propiciada per la llunyania de la nova instal·lació al centre urbà. La temporada 2006-2007 va ser l'última experiència igualadina a Tercera, de la mà d'un veterà com Martí Alavedra a la banqueta. L'objectiu de l'Igualada actual és créixer a poc a poc per preparar el retorn a Tercera, ja la temporada passada la va fregar, categoria natural d'una entitat que representa una ciutat amb gran tradició esportiva, associativa i cultural.

El club en dades
Any de fundació: 1939
President: Joan Virgili
Estadi: Muncipal de Les Comes. Inaugurat el 21 d'agost de 1986
Aforament: 4.320 espectadors
Web: www.cfigualada.cat
Bibliografia: Joan Gual Morera, Cinquanta anys del CF Igualada 1939-1989
Temporades a Tercera Divisió: 33
Temporades a Primera Catalana: 5

Plantilla:
Porters: Diego (Poblense) i Jaume Albert (Gavà CF).
Defenses: Baraldés (Vilanova), Marc Gracia, Sergi Barnada, Edu Cortada, Sergio Torres, Ribalta, Oriol Dot i Rafa (Vilanova Camí).
Migcampistes: Jesús Milán,David Milán, Joan Gumá i Enric García (San Mauro).
Davanters: Gerard, Jorba, "Mili" Andreu, Rubén Epitié (Vilanova/Montcada), Isma Barrantes i Pedro Calvo.
Entrenador: José Luis Ruiz.

Últim Precedent:
Temporada 2009 - 2010
Jornada 13 (29 de novembre), Santfeliuenc FC 0 - CF Igualada 1 (Enric, 38')
Jornada 32 (25 d'abril), Igualada CF 0 - Santfeliuenc FC 1 (David Arcos, 92')