diumenge, 3 d’abril del 2011

Empat interessant que ens apropa al gran objectiu

SANTFELIUENC FC 0 UE TÀRREGA 0
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Assistència: 175 espectadors
Àrbitre: Enric Ponsatí Clavaguera (Delegació de Girona)
Temperatura:18 graus. Cel ennuvolat

El Santfeliuenc va obtenir un punt que cal considerar positiu en empatar a 0 contra el poderós Tàrrega. Els blanc-i-blaus mai no van perdre la cara al seu qualificat adversari. Sumar és important i si es fa contra un dels grans de la Primera Catalana 2010 - 2011 és un bon senyal. La lliga enceta el tram final i estem en molt bona disposició de segellar la continuïtat en una temporada especialment difícil per a Andrés González, que ha hagut de treballar amb un goteig de baixes contínues per motius ben diferents.
El Santfeliuenc va afrontar el partit sense complexos. Als primers 45 minuts els blanc-i-blaus van posar el joc i les millors ocasions i el Tàrrega va ensenyar ofici, ordre i contenció. Javi Pozo (5') en una rematada intencionada que va sortir un xic desviada, i una canonada de Dani Sánchez (35') que va escopir la creueta van ser els dos avisos ferms del Santfe al primer acte. El Tàrrega va demostrar molt bones condicions si bé no es va prodigar gaire en atac. Al minut 17 Jordi Castellana va tenir una de les poques ocasions per al seu equip en una rematada davant Carlos que el gran porter santfeliuenc va rebutjar amb les cames. Bagatge ofensiu una mica pobre per a un equip que vol pujar a Tercera Divisió.
La represa no va canviar gaire l'escenari. El Santfeliuenc continuava amb ganes i Riquelme (53') va fregar el gol en una assistència de luxe del màgic Burch però la seva rematada va marxar un pèl alta. El Tàrrega, això sí, va tirar del seu físic superior i de mica en mica va anar portant el partit al terreny en què més i millor es mou. Marc Carballo, el finíssim esquerà, ho va intentar en accions a pilota aturada però l'espigat Castellana no va tenir la punteria prou definida. Al minut 72 una centrada de Pijuan es va passejar per la línia de gol sense que ni defensors del Santfe ni atacants targarins encertessin a rebutjar la pilota o empènyer-la a la xarxa. Va ser el moment més agònic per al Santfe. Els darrers minuts van mantenir la incertesa i l'emoció. El Santfeliuenc es va animar en alguna jugada per banda ben conduïda per Edgar però la defensa del Tàrrega no estava disposada a concedir res.
Al final, empat i satisfacció per seguir sumant i fer-ho contra un dels millors equips de la competició. El proper diumenge, viatge a Rubí per enfrontar-se un equip que encara lluita per l'ascens a Tercera i que travessa un moment especialment dolç.

Santfeliuenc FC: Carlos, Cristian, Dani Sánchez, Iñaki, Fran, Jorge (Pol, 80'), Riquelme (Hinojo, 82'), Edgar, Javi Pozo, Iván Fuentes i Álex Burch (Quiles, 85').
UE Tàrrega: Chiné, Pacheco, Vendrell, Palau, Marc Carballo, Rafa Delgado, Juande, Castellana, Kiko (Cortés, 82') (Alberto, 89) i Pijuan.

Àrbitre: Ponsatí Clavaguera, el seu arbitratge va ser correcte. Targetes grogues als santfeliuencs Dani Sánchez, Iván Fuentes i Álex Burch; i als targarins Pacheco, Vendrell, Palau i Marc Carballo.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va tornar a donar la cara. El mag que és Andrés González segueix fent mans i mànigues per treure cada diumenge un equip competitiu.
- Ens va agradar molt el duet defensiu Iñaki/Fran. Experiència i joventut es combinen en una rereguarda que a més compta amb un comodí de luxe com Carlos, un porter d'altíssim nivell.

- Després de la jornada, el Santfe té un coixí de deu punts respecte a la permanència que marca el Blanes (nou punts més el goal average general). A manca de vuit partits, sembla una distància més que tranquil·litzadora.

- El Tàrrega va demostrar solidesa i va apuntar coses d'equip molt ben treballat si bé ha de tenir més ambició ofensiva per acabar de reblar l'ascens a Tercera, una cosa molt gran per a una població de 15.000 habitants amb una venerable tradició futbolística.