divendres, 7 de setembre del 2012

Tothom amb el Santfe. El Santfe comença la quarta temporada a Primera Catalana carregat d'il·lusió

SANTFELIUENC FC -UD TORREDEMBARRA
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
DISSABTE A LES 18 HORES
ÀRBITRE:MIGUEL ESCALERA AGUILAR (DELEGACIÓ DE GIRONA)
TEMPS PREVIST: SOL I NÚVOLS, TEMPERATURA DE 27 GRAUS


Ja ens fa pessigolles l'estòmac. Aquest dissabte a les 18 hores el Santfeliuenc inicia la quarta temporada a Primera Divisió Catalana. Serà un dia especial perquè podrem veure per primera vegada al nostre equip disputar un partit com a local a les 18 hores i serà especial perquè tot inici de lliga suposa una carta oberta de desitjos per complir, i nosaltres enguany en tenim molts i encara més il·lusions al cabàs de l'esperança. Ara només cal que els resultats acompanyin i que Les Grases s'ompli d'una afició amb ganes d'animar els colors blanc-i-blaus que porten al capdamunt 107 anys de vivències compartides amb la ciutat.

Una pretemporada llarga i exigent
Com és habitual Andrés González ha preparat una pretemporada exigent que s'ha saldat amb vuit partits amistosos i un breu stage a Clariana de Cardener. Una pretemporada que ha servit per posar la màquina a punt i carregar-se de combustible amb la vista posada en mesos d'emocions intenses. I és que la Primera Catalana és una categoria exigent que demana sacrifici i que no perdona les relliscades.
  
Una plantilla jove amb l'equilibri de l'experiència
Si la temporada 2011-2012 va ser la del debut i maduració ràpida de molts joves futbolistes que debutaven a la categoria, la temporada 2012-2013 servirà per copsar si aquests futbolistes són en condicions de fer un pas més enllà i superar la setena brillant posició assolida fa poc més de tres mesos. A més, l'experiència d'Arcos, Quiles, Carlos, Hinojo o Alberto han de servir per estintolar l'equilibri del grup. Andrés Gonzalez ha sabut construir de ben nou un projecte que il·lusiona i que ens pot fer viure bons moments sense perdre de vista que el gran objectiu és la permanència. Una categoria amb 4 o 5 descensos no permet aspirar d'entrada a res més que la salvació.

La plantilla del Santfeliuenc 2012-2013 (a manca d'algun retoc) és la següent:
Porters: Carlos i Santi
Defenses: Aleix Álvarez, Fabri (Badalona CF juvenil), Hinojo, Alberto (UE Sants), Joserra, Dani Ortiz, Pere i Arcos.
Migcampistes: Maldonado, Javi Honorato, De Sande, Éric Pacheco, Marcos López (Gimnàstica Iberiana), Gabri i Álex Bolaños (Real Unión Irún).
Davanters: Iván Peralta, Quiles, Josele i Jonhy (Gimnàstica Iberiana).
 El Santfeliuenc va donar una gran imatge a Cornellà contra un dels aspirants a l'ascens a Segona B

UD Torredembarra, un debutant que vol sorprendre
El Torredembarra comença la lliga i també debuta a Primera Catalana. Els tarragonins van assolir l'ascens la temporada passada com a segon millor equip del grup VI. L'equip que dirigeix Josep Papaceit  busca la permanència però sense renunciar a res.La veterania de jugadors amb experiència a la categoria com Mercadé, Cañas, David Sánchez, Tiko (Morell), o Rosado són un avís per a un Santfe que no s'ha de refiar ni un pèl.
 El Torredembarra debuta a Primera Catalana si bé ja va coincidir amb el Santfeliuenc a l'extinta Regional Preferent

Una Primera Catalana a la recerca d'un candidat
La present edició de la Primera Divisió Catalana es presenta equilibrada i sense un clar favorit. A diferència de la temporada passada on Rapitenca i Ascó -un rotund fracàs- comptaven amb tots els números per ser de Tercera enguany no és tan clar la condició d'aspirant número 1 .Si haguessin de decantar-nos i fer una tria per un candidat principal potser ho faríem pel Vista Alegre de Rafa Moya. Els de Castelldefels han mantingut una base excel·lent de futbolistes i a més han fitxat molt bé: Xavi Moro (Cornellà), Alberto Padilla (Montañesa), l'ex santfeliuenc Bioko (Gavà) o l'ex porter del Castelldefels Planagumà. També arrenquens amb bones perspectives l'Ascó de Miguel Rubio, que torna a tenir una gran pantilla amb els reforços d'Ermengol (Balaguer), Pijuan (Tàrrega), Gabernet (Balaguer), Roca (Tàrrega) o Jusi (Valls) i el Martinenc. Els del Guinardó també han mantingut una part substancial de la plantilla de la temporada passada malgrat la pèrdua del davanter Pedro, que se'n va anar al Júpiter. En el capítol de fitxatges hi han fet incorporacions notables com Carulla (Sants), Marcos Forzinetti (Vilanova), Pitu Plazuelo (Vilanoa) o Raul Cortezón  (Júpiter). En un segon esglaó cal tenir present el Viladecans i els descendits de Tercera, Vilanova i Amposta. Com a etern aspirant caldrà veure el rendiment d'un Tàrrega que sembla haver perdut múscul.  També en aquest segon grup d'aspirants podrien situar-hi el nostre Santfeliuenc.
La competició aixecava el teló el passat diumenge amb la victòria relativament sorpresa de l'Andorra contra el Martinenc per 1 a 0. Un penal transformat per Ludovic al minut 89 va donar els tres primers punts als del Principat. Els tricolors són en bona mesura la selecció andorrana i per compromisos  internacionals la Federació Catalana va avançar la data del partit.

1 comentari:

jesus m. ha dit...

Tengo la sensacion de que vamos a empezar ganando, apuesto por un 2-0.

Por cierto creo que faltan 2 jugadores en esa lista, al menos segun la lista de altas de la fcf.

Un saludo y viska el Sanfe!!