dissabte, 6 d’octubre del 2012

Un gol de Javi Honorato ensorra Les Grases i deixa líder al Santfeliuenc

SANTFELIUENC FC 1 (JAVI HONORATO, 84') - CF VILANOVA 0
ÀRBITRE: ÉDGAR NULA PÉREZ (DELEGACIÓ DE LLEIDA)
ESTADI: CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 450 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA VESPRE ASSOLELLAT. TEMPERATURA DE 23 GRAUS

Èpica i lírica. Vivim gronxats en un núvol. 19:37 hores d'un 6 d'octubre de la tardor primerenca. Minut 84 Álex Bolaños s'inventa la centrada més precisa que mai hàgim vist perquè aparegui el Mag Merlin en forma de Javi Honorato per connectar la rematada més meravellosa de la nostra història recent. Gol. Les Grases s'ensorra. El Santfeliuenc signa el millor inici des de la temporada 1984-85. Carpe Diem companys, gaudim fins que el temps ens ho permeti i la fruita no caigui. Èpica per una victòria que va arribar quan el Santfeliuenc jugava amb deu. Èpica per una victòria contra un gran rival amb ganes de tornar a Tercera. Èpica per la sang vessada per Arcos a la seva samarreta en una acció final on es va jugar el físic i alguna cosa més. Èpica per una plantilla feta amb silenci i treball. Èpica per Andrés González, potser ja sí el millor entrenador de la nostra història. Èpica perquè pot estar naixent un gran somni. Èpica per una afició que ara sí comença a respondre. Èpica perquè som del Santfeliuenc i ens acompanyen 107 anys d'història. Èpica per una ciutat que mereix per fi una gran alegria de seu equip de futbol. Èpica per una tarda de tardor que va meréixer la pena ser viscuda.
Composició perfecta. Simfonia harmònica. El Santfeliuenc va superar un gran Vilanova per 1 a 0 i es consolida a la part més alta de la classificació amb 13 punts sobre 15 possibles. Es respectava molt la visita d'un equip que va viure una gran i fructífera etapa a Tercera Divisió i que enguany busca el retorn a categoria nacional amb primers espases com el veterà Santi Triguero o com Patri, Eloi, Valldosera, Einard o Laguna.
Els primers 45 minuts van respondre al guió. Els del Garraf van tenir el domini de la pilota i el control del mig del camp. El Santfeliuenc conservador però intel·ligent va mirar de superar la imponent defensa vilanovina injectant futbol per les bandes amb Gabri i Éric Pacheco com a esquers. Al minut 37 una falta llançada per Santi Triguero va picar el pal en l'única oportunitat remarcable del primer acte. Expectació a la graderia per saber el desenllaç d'un partit esperat. El Santfeliuenc s'estava jugant l'opció de tancar la jornada com a sobirà de Primera Catalana.
A la represa, el Santfeliuenc va anar despertant i va fer-se de manera subtil amb el control del joc. Álex Bolaños va començar a imposar el seu exquisit segell de qualitat a la línia de mitjos, i a la rereguarda Pere era l'amo de l'imperi. Al minut 62 Josele va tenir a les seves botes la primera gran oportunitat però la seva rematada va topar amb un defensa quan ja tenia la directa posada en porteria. El partit avançava i l'expectació no minvava. Al minut 72 un sever contratemps amb l'expulsió d'Éric Pacheco. Tocava revisar el manual d'urgències i de pas treure la farmaciola remeiera. El Santfeliuenc no es va arronsar i sense por a quedar magolat va intensificar el domini. Rubén Quiles, providencial, va oxigenar amb convicció la zona de creació. I al minut 84... l'èxtasi. I després, el patiment perquè no volíem despertar del somni. I després, la sang vessada sobre la samarreta d'Arcos en un final catàrtic. El Santfeliuenc és líder. Vivim gronxats en un somni. Carpe Diem i que només el temps ens digui que això no fou un somni.

SANTFELIUENC FC: Santi, Fabri, Alberto, Pere, Arcos (Dani Ortiz, 89'), Joserra, Álex Bolaños, Josele (Aleix Álvarez, 89'), Éric Pacheco, Gabri (Quiles, 72') i Javi Honorato (Álex Segura, 85').
CF VILANOVA I LA GELTRÚ: Nito, Víctor (Molina, 68'), Valldosera, Marc, Raúl, Einard, Eloi (Caba, 78'), Patri, Adri (Josep Maria, 83'), Laguna (Àlex, 87') i Santi Triguero.

GOL:
1 - 0, Javi Honorato, 84'

ÀRBITRE: Nula Pérez. La seva actuació va ser correcta. Va mostrar targeta groga els santfeliuencs Éric Pacheco, Arcos i Joserra; i als visitants Víctor i Raúl. Va expulsar per doble targeta groga Éric Pacheco (72').

INCIDÈNCIES: Canal Blau va retransmetre en directe el partit per a la comarca del Garraf. També la Xarxa (antiga COM Ràdio) va fer connexions amb Les Grases.

QUADERN DE NOTES:
- Exemplar. Només podem dir això d'un gran equip que ens està fent gaudir com poques vegades en la nostra història recent.
- Un deu per a l'afició que va decidir passar una tarda de futbol memorable.
- Cal seguir responent i reservant en l'agenda les tardes de dissabte a les 18 hores. Les Grases ha de ser enguany el teatre dels somnis de l'esport santfeliuenc.
- El Vilanova ens va agradar i va demostrar qualitat. Ara haurà d'acabar de construir les peces d'un projecte que vol tornar a ser de Tercera en breu.


Un equip que ens enamorara. Senzillament el nostre Santfe més gran i que ha tingut el millor inici des de la temporada 1984-1985.

L'equip blau cel de la capital del Garraf tornava a visitar Sant Feliu després d'una etapa fructífera i llarga a Tercera Divisió.

Les Grases feia goig. Una imatge que ens agrada molt. Cada dos dissabtes espectacle i emoció garantides amb el nostre Santfe líder de Primera Catalana.