diumenge, 23 de desembre del 2012

El Santfeliuenc conquereix el Principat i fa somiar Sant Feliu per a un 2013 que ha de ser històric

FC ANDORRA 0 - SANTFELIUENC FC 1 (ÁLEX BOLAÑOS, 13')
ÀRBITRE: JOEL GURRERA FARNÓS (DELEGACIÓ DE TARRAGONA)
CAMP MUNICIPAL D'AIXOVALL
ASSISTÈNCIA: 250 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA AMB UNA TEMPERATURA INUSUALMENT AGRADABLE A ANDORRA PER A L'ÈPOCA, 12 GRAUS

El Santfeliuenc va fer un cop d'autoritat i va superar l'Andorra en un duel equilibrat i amb poques i aïllades ocasions de gol. Una gran combinació iniciada per Pere i culminada per Álex Bolaños al minut 13 va servir al Santfeliuenc per sumar tres punts i elevar a 31 el seu caseller. Una victòria que segella un gran any de futbol amb l'esperança que el 2013 sigui la data màgica que tots portem esperant 107 anys. Qui sap però potser per una vegada el destí farà justícia poètica a una gran generació d'esportistes i, al capdavall, a tota la ciutat. El 12 de gener de 2013 tot Sant Feliu està convocat a Les Grases per a la primera finalíssima, Santfe-Martinenc. Un somni compartit mereix un esforç col·lectiu.
El Santfeliuenc va sortir damunt la dura gespa d'Aixovall amb ganes de demostrar la seva fortalesa. Al minut 5 una jugada assajada de falta va comptar amb el servei de Pere i una triple rematada de Johny, Quiles i De Sande que no va trobar l'objectiu de la porteria. I al minut 13 una triangulació iniciada a les botes de Pere i assistida per Rubén Quiles va acabar a les cames del "mestre" Bolaños que rapidíssim es va endinsar dins l'àrea i va superar amb la cama esquerra i amb especial habilitat la sortida de l'internacional andorrà Ferran Pol. Una magnífica jugada d'estratègia culminada per un futbolista excel·lent. Les coses no podien començar més bé i l'alegria va esclatar entre la nombrosa afició santfeliuenca. Amb el gol, el Santfeliuenc va entregar el protagonisme als andorrans que van pressionar amb molta insistència la sortida controlada de pilota des de parcel·la defensiva dels d'Andrés González. Els de Justo Ruiz van dominar més la possessió de pilota i de manera esporàdica es van apropar als dominis de Santi. El partenaire de Carlos jugava el seu tercer partit com a titular i va tornar a complir amb nota altíssima. Al minut 20 en una combinació entre Cristian i Ludo, i al minut 44 en una enverinada penetració de Sebas Gómez els tricolor van posar la por al cos dels blanc-i-blaus.
Amb la represa en acció, tots dos equips es van limitar a controlar el joc al  mig del camp desplegant un futbol no gaire vistós per a l'espectador. Els andorrans arribaven a comptagotes a l'àrea del Santfeliuenc i els blanc-i-blaus van mirar de mantenir el marcador sense estridències ofensives amb alguna acció per banda esquerra d'Éric Pacheco que no va trobar rematador. Al minut 79 una rematada des de l'àrea petita de Ludo que va sortir fregant el pal va glaçar el cos de l'afició santfeliuenca. Per la seva banda, el Santfeliuenc va respondre amb dues accions però ni Gabri ni Josele van posar el 0 a 2 quan el més fàcil hagués semblat fer gol. A l'acabament, 0 a 1 i una enorme alegria es va desfermar per tres punts en un camp exigent i tan lluny de casa. El primer viatge extraterritorial en quaranta anys es va saldar amb èxit. A partir d'ara ens espera una llarga travessia amb 19 ports. Però això serà al 2013.

FC Andorra: Ferran Pol, Cristian Martínez, Emili, David Maneiro, Moisés (Carles Valls, 75'), Ayala, Gil, Darío, Sebas Gómez (Leonel 62'), Ludo i Oriol Roch
Santfeliuenc FC: Santi, Aleix Álvarez, Alberto, Pere, Arcos, Joserra (Dani Ortiz, 72'), Álex Bolaños, De Sande (Gabri, 57'), Quiles (Josele, 57'), Éric Pacheco (Álex Segura, 87') i Johny (Maldonado, 79').

Gol:
0 - 1, Álex Bolaños, 13'.

Àrbitre: Gurrera Farnós, la seva actuació va ser correcta. Va mostrar targeta groga els andorrans Ayala, Moisés, Oriol Roch, Emili i Maneiro; i els santfeliuencs Alberto i Arcos.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc clou el 2012 posant els fonaments d'un 2013 que pot ser recordat per moltes generacions.
- El factor suma es torna a repetir. Santi va jugar el seu tercer partit i torna a deixar la porteria neta. Carlos i Santi, la millor dupla de la Primera Catalana a la porteria del Santfeliuenc.
- Sant Feliu ha de respondre a la crida del seu equip. Enguany sí l'afició està sent un element de referència però a la segona volta ha de ser un factor clau.
- L'Andorra va pressionar bé des de la línia defensiva santfeliuenca però va caure en el parany que havia teixit Andrés González. Els tricolor que entrena Justo Ruiz han d'anar recuperant baixes que mutilen les seves aspiracions en la temporada del retorn a Primera Catalana.

La Ràdio Televisió Andorrana ofereix un resum del partit
Podeu veure aquí les imatges resum de l'Andorra - Santfeliuenc preparades per la Ràdio Televisió d'Andorra. Esperem que no es tornin a repetir mai més algunes de les escenes que veureu. Cal conservar la tranquil·litat i no perdre mai de vista que els veritables protagonistes de l'espectacle estan al terreny de joc.

Nota d'aclariment
La Ràdio Televisió d'Andorra no l'encerta a l'hora de cercar responsables. L'afició del Santfeliuenc s'ha caracteritzat per una trajectòria d'esportivitat i respecte de llarguíssim recorregut. Al llarg del partit disputat a Aixovall, l'afició del Santfeliuenc va buscar la concòrdia i rebaixar el nerviosisme provocat per un fet aïllat. L'afició del Santfeliuenc mai no vol "gresques" sinó tendir ponts amb la resta d'aficions. Demanem una informació rigorosa i ponderada i no esbiaixada. 


Les valls de Sant Julià de Lòria, bonica estampa des d'Aixovall.

1 comentari:

Diablo Blanquiazul ha dit...


Felicidades al cuerpo técnico, plantilla y directiva del santfe por la magnifica temporada que la afición estamos disfrutando. Si seguimos con estas ganas y aptitud todo es posible.
Totalmente de acuerdo con la nota d'aclariment en relación a los desafortunados incidentes en las gradas, lamentable y gratuitos comentarios de rteandorra sobre un suceso aislado, que no corresponde buscar culpables y si hay que buscarlos que miren lo que tienen en casa.

Pero lo más importante, FELICIDADES EQUIPO
FELIZ NAVIDAD A TODOS

FORÇA SANTFE