dissabte, 16 de març del 2013

Maneta per seguir fent història. L'Ascó manté el lideratge i el Viladecans encadena la novena victòria

CF REDDIS 1 (CARLOS CONTRERAS, 59') - SANTFELIUENC FC 5 (MALDONADO, 14; JOSELE, 19'; PERE, 69'; DE SANDE, 88'; JOSELE, 92')
ÀRBITRE: JUAN ANTONIO MESONES GONZÁLEZ (DELEGACIÓ DE MARESME)
CAMP FUTBOL CF REDDIS
ASSISTÈNCIA: 150 ESPECTADORS
TARDA AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS; TEMPERATURA DE 14 GRAUS.

Maneta per a un somni; maneta per eixamplar la llegenda; maneta per encadenar la sisena victòria; maneta perquè la ciutat de Sant Feliu ara sí respongui com mai. El Santfeliuenc continua amb la seva cursa memorable després de superar el Reddis per 1 a 5. El Santfeliuenc dominava per 0 a 2 amb gols de Maldonado i Josele al minut 19 i podria haver marxat al descans amb una golejada d'escàndol. Tanmateix a la segona part els reusencs van despertar i Carlos Contreras va posar un 1 a 2 que va fer aparèixer el neguit. Santi amb dues aturades claus va evitar l'empat. Un gol providencial de Pere al minut 69, un gol molt protestat pels locals, va tancar el partit i el patiment. Els locals van acabar amb nou jugadors per les expulsions de Saddik i Víctor Garrido. A les acaballes, un golàs de De Sande i un altre de Josele, que ja en suma 15, van signar la golejada.
Quin inici del Santfeliuenc! Els blanc-i-blaus van saltar al camp reusenc decidits a sentenciar en deu minuts. Éric als 10 segons es va inventar un xut que va obligar el porter Miki Queralt a demostrar la seva qualitat. Al minut 7 una cursa a la contra de Quiles també la va aturar el porter, i un minut més tard un mà a mà claríssim de Maldonado va topar amb les cames del porter local que es va convertir als primers 10 minuts en l'heroi del matx. L'empat a 0 no podia durar més. El vendaval del Santfeliuenc era espectacular, imparable. I al minut 14 per fi Dani Maldonado va trobar la xarxa. En un gran servei en profunditat Maldonado va guanyar l'esquena de l'avançada defensa reusensa i ara sí davant Miki no va fallar. I cinc minuts més tard una assistència d'Éric Pacheco va arribar a les cames de Josele que en una de les seves habituals curses es va plantar dins l'àrea per superar la sortida del porter i fer justícia a l'enorme superioritat blanc-i-blava. El gol va encalmar els d'Andrés González. Els locals es van fer amb un tímid domini si bé les arribades davant Santi van ser suaus. Fins i tot al minut 40 en una nova aparició en atac Éric Pacheco va fregar el tercer en un llançament potent que va fer lluir el porter. I així va acabar el primer acte.
Després de la represa, el Santfeliuenc es va adormir un xic massa. Els locals amb l'entrada de Carlos Contreras, un jugador que ja ha debutat a Segona B amb el Reus, va anar empenyent perillosament. Al minut 59 Carlos Contreras va aprofitar una pilota rebotada després d'un llançament de falta lateral per inaugurar el marcador del seu equip. El gol va deixar estabornit el Santfeliuenc. Els locals es van anar creixent i la dupla ofensiva formada per Carlos i Víctor Garrido van obligar Santi a demostar la seva qualitat en un parell d'intervencions encertades. Però al minut 69 Pere en aprofitar un rebuig d'un córner va fer el gol més balsàmic i providencial de tota la lliga. Un gol molt protestat pels locals que van reclamar falta al seu porter. L'acció va costar l'expulsió a Saddik. El Reddis s'havia acomidat del partit. El Santfeliuenc va tornar a controlar el relat i a les acaballes un golàs de De Sande en un xut des de 30 metres que va entrar ras i ajustat al pal dret, i Josele, en un dels seus habituals gols de davanter que tot ho aprofita, van acabar signant una golejada que podria haver arribat als primers minut però que va haver d'esperar als minuts finals.

L'Ascó resisteix i el Viladecans bat rècords
El Santfeliuenc assalta els 53 punts. Una puntuació senzillament inversemblant. L'Ascó ha resistit i ha superat el Torreforta per 2 a 3 en un partit molt dur. Els asconens han hagut d'igualar el resultat dos cops fins que l'ariet Pijuan ha fet el definitiu 2 a 3. El Viladecans no ha perdonat un Amposta mutilat per les baixes (1 a 3) i encadena nou victòries consecutives. Un hat trick de Rulo ha resolt per as blanc-i-vermells. L'Igualada no ha passat de l'empat a 1 a Morell i veu cada cop més lluny la lluita per l'ascens. El Martinenc segueix amb un bri de vida en superar un desconegut Tàrrega per 0 a 3. La lliga cobra una emoció inenarrable

CF Reddis: Miki, Andreu, Lucas, Áleix Osed, Marc Buesa (Salim, 33'), Pol, Deiver, Geri (Carlos, 46'), Víctor Garrido, Saddik i Maxi Jerome (Joan Miquel, 85').
Santfeliuenc FC: Santi, Alberto, Gerard Rovira, Pere, Dani Ortiz, Joserra (Álex Segura, 84'), Tena (De Sande, 79'), Éric Pacheco (Jairo, 68'), Josele, Maldonado (Arcos, 72') i Quiles (Johny, 58').

1 - 5, Josele, 92'

Àrbitre: Mesones González, la seva actuació va ser fluixa. Va amonestar els reusencs Aleix Osed, Saddik, Miki, Víctor Garrido i Adrià López. I als santfeliuencs Joserra i Tena. Va expulsar per doble targeta groga els reusencs Saddik (71'), Víctor Garrido (83') i Adrià López (73', porter suplent).

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc està escrivint la millor temporada de la seva història. El 2013 serà per al degà del futbol al Baix Llobregat un any per emmarcar i guardar a la memòria. Ningú mai ens ho hauria pogut dir que per fi una generació de santfeliuencs podria viure això.
- Sant Feliu no pot fallar. En pocs dies veurà la llum la primera Penya oficial del club. És un moment únic perque tota la ciutat es bolqui amb un grup de professionals admirable. L'esport de Sant Feliu i la ciutat sencera poden viure la proesa més gran de la seva història.
- L'equip filial del Reus va passar de la golejada a estar a punt de donar un ensurt. El gol de Pere va ensorrar les seves opcions. Un equip de futur.

Un gran lluitador com De Sande rebia la felicitació de tots els companys per un golàs