dissabte, 27 d’abril del 2013

Derbi que ho deixa tot igual

SANTFELIUENC FC 0 UD VILADECANS 0
ÀRBITRE: ALBERT CATALÀ FERRAN (DELEGACIÓ DE LLEIDA)
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 600 ESPECTADORS
TEMPS: CEL ENNUVOLAT PERÒ SENSE PLUJA; TEMPERATURA DE 15 GRAUS

No va ser el partit somiat. Santfeliuenc i Viladecans és van respectar tant i tant que ens vam quedar amb un derbi amb poquíssimes ocasions, les millors per als viladecanencs en els primers minuts, i amb molta passió a les graderies amb més de 600 espectadors i una destacada presència de seguidors visitants. Totes dues aficions van animar de manera respectuosa i passional els seus equips. El Viladecans encadena setze partits sense perdre i surt reforçat de Les Grases, i el Santfeliuenc arriba als 60 punts i s'emporta el goal average particular que esdevindrà cabdal en cas d'empat a punts. Cinc finals i la propera jornada serà apassionant amb un Santfe-Vista Alegre a Les Grases i un decisiu Viladecans - Ascó al Municipal viladecanenc que pot tornar a capgirar l'escenari. Tot encara per resoldre i amb el Santfe ben viu i amb totes les opcions a l'abast.
El Viladecans va saltar a Les Grases amb ganes de donar més d'un ensurt. Al minut 5 un cop de cap de Lavilla va obligar Carlos a fer una aturada sensacional marca de la casa. Però és que aquí no va acabar la cosa. El Viladecans va sortir amb una velocitat més que el Santfe i Aarón va gaudir quatre minuts més tard d'una oportunitat d'or sol davant Carlos que va rematar de manera molt imprecisa. I encara al minut 15 un llançament de falta de Lerín va obligar a tornar a posar la mà a superCarlos. El Santfeliuenc de mica en mica va anar treient-se la som de les orelles i va començar a fer-se amb el domini del mig del camp on la societat Joserra/Tena van demostrar el seu poder. Tanmateix les ocasions van escassejar per no dir que Álex va tenir uns primers 45 minuts plàcids. La jugada més conflictiva i que podria haver canviat el signe del partit va arribar al minut 44. Una falta comesa sobre Pere va desembocar en una petita tangana que va deixar els blanc-i-vermells amb deu per l'expulsió del seu lateral esquerrà Cristian Faura. Tot es posava de cara per al Santfe.
Malauradament, pero, els inicis del segon acte ja van demostrar que el relat no s'alteraria gaire. El Santfeliuenc va portar més el domini del joc pero el Viladecans es va defensar amb comoditat i en comptades ocasions vam veure intervenir Álex. Fins i tot en una contra Edgar Doblas va posar contra les cordes la defensa santfeliuenca. Gerard Rovira va agafar la responsabilitat  en el joc ofensiu i les seves cavalcades per banda esquera van ser el principal argument atacant. A les acaballes un llançament de falta de Lerín va obligar Carlos a posar una altra mà  providencial. Era l'epíleg a un derbi que va tenir més passió a les graderies que al camp i que deixa un escenari molt obert. El Santfeliuenc està obligat a guanyar el Vista Alegre i esperar el resultat de l'enfrontament entre Viladecans i Ascó per mirar de recuperar la clau. Ara bé, no podem tornar a fallar i el Vista Alegre no serà un rival gens còmode.

Santfeliuenc FC: Carlos, Fabri, Alberto (Dani Ortiz, 46'), Pere (Arcos, 75'), Gerard Rovira, Joserra, Tena, Maldonado (Gabri, 63'), Josele, Éric Pacheco (Jairo, 63') i Jonhy (De Sande, 84')
UD Viladecans: Álex, Sergio Fernández, Faura, Carlos Álvarez, Lavilla, Morillo, Aarón (Robert, 87'), Carlos Martínez (Ruto, 81'), Edgar Doblas (Mauri, 84'), Lerín i Montoya (Edu, 89').

Àrbitre: Català Ferran, el seu arbitratge va ser regular. Va mostrar targetes grogues els santfeliuencs Alberto i Éric Pacheco; i els viladecanencs Lavilla, Morillo, Carlos Martínez, Faura, Lerín i Montoya. Va expulsar per doble targeta groga el viladecanenc Faura (44') i el segon entrenador Juan Andrés Torres.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc no va trobar el seu joc i mai no es va trobar còmode. Les ocasions van ser escasses i ens va superar el cor al cap.
- Deu absolut per l'afició santfeliuenca que es va prendre el partit com el que era: un final il·lusionant per mirar d'assaltar per primer cop un somni que fa uns mesos semblava una quimera.
- Espectacular temporada del Viladecans que encadena setze jornades sense perdre i surt reforçat de Les Grases.
- Gran comportament de l'afició del Viladecans que va posar la nota de color blanc-i-vermell en una de les dues graderies supletòries.
- Derbi gran que tant de bo puguem tornar a reviure a Tercera Divisió la propera temporada. Si no hi ha cap descens català de Segona B a Tercera les opcions seran notables. Caldrà això sí, que dos equips catalans de Tercera pugin a la divisió de bronze.




1 comentari:

jesus m. ha dit...

Proximo objectivo ganar a la ud vista alegre!!

Un saludo y viska el Sanfe!!