diumenge, 21 d’abril del 2013

Derrota delicada abans de la final contra el Viladecans

CD CERVERA 2 (GALLARDO, DE PENAL, 9' I JUCLÀ, 68') - SANTFELIUENC FC 1 (TENA, 54')
ÀRBITRE: MOISÉS VIZCARRO CAPARRÓS (DELEGACIÓ DE TARRAGONA)
CAMP MUNICIPAL DE CERVERA
ASSISTÈNCIA: 250 ESPECTADORS
TARDA ASSOLELLADA; TEMPERATURA DE 15 GRAUS

Tornem a fallar contra un equip que es juga la permanència. El Santfeliuenc no va poder contra un Cervera que es va avançar al minut 9 de penal. Un penal rigorosíssim amb què el tarragoní Vizcarro Caparrós va castigar una càrrega d'Alberto que ens va semblar completament legal. A la segona part, el Santfeliuenc va mirar de reaccionar i Carles Tena va trobar l'empat en un llançament des de l'exterior de l'àrea que es va colar per l'escaire. Quan el Santfeliuenc semblava que tenia més a prop l'1 a 2 una jugada impressionant per banda esquerra de Franckie la va culminar a la xarxa Juclà (68'). El segon gol va ser una galleda d'aigua freda de la que el Santfeliuenc no es va saber refer. El partit es va embrutar als darrers minuts i el Cervera amb la lliçó ben apresa va tornar a ser un mal rival per a un Santfeliuenc que ha d'oblidar de manera immediata aquesta derrota i preparar el partit contra el Viladecans que pot començar a aclarir el desenllaç de la lluita per la promoció a Tercera Divisió.
El Cervera va sortir al camp sabent que les seves opcions passaven per mantenir la porteria a zero i deixar al Santfeliuenc amb pocs metres per poder maniobrar. I a més al minut 9 va rebre un regal en forma de penal amb què el tarragoní Vizcarro Caparrós va castigar de manera abusiva una carrega legal d'Alberto a l'atacant cerverí Juclà. El penal no el va desaprofitar el veterá Gallardo. Arran del gol els minuts van anar passant sense que passés gaire cosa. El Cervera es va tancar a pany i forrellat reduint els espais i el Santfeliuenc ho va intentar a còpia de joc per bandes tramat per Dani Maldonado i Éric Pacheco. Les millors rematades van ser de Javi Honorato però sense excessiu perill per a la porteria de Borja. Derrota al descans i preocupació perquè el Santfeliuenc no havia ofert una imatge que convidés a una reacció clara.
Després de la represa la cosa va seguir bastant entelada. El Santfeliuenc no acabava d'arribar amb convicció a la porteria lleidatana i el Cervera sabia jugar les seves cartes de contenció. Tanmateix al minut 54 Carles Tena va fer-nos imaginar que les coses canviarian. Un xut precís, potent i ajustat a l'escaire va superar Borja i va fer embogir l'afició santfeliuenca. El Santfeliuenc es va fer amb el control del centre del camp i va començar a donar símptomes de superioritat. Però al minut 68, la gran patacada. Una acció prodigiosa per banda esquerra de Franckie que se'n va anar de tothom va culminar-la amb una centrada que Juclà a plaer i a boca de canó no va desaprofitar. El gol va fer aparèixer totes les angoixes. Els minuts passaven i el Cervera perdia tot el temps i més sense que l'àrbitre s'immutés.El Santfeliuenc amb els minuts escolant-se ho va intentar a la desesperada però el Cervera podria haver eixamplat el marcador amb un cop de cap de Carlos Martínez que va fer lluir-se el reaparegut Carlos. Els minuts es van anar consumint i el Santfeliuenc ja no va tenir capacitat de reacció. S'havien perdut tres punts en una jornada que havia tingut un pròleg esperançador amb la punxada del Viladecans contra el Vista Alegre.
El proper dissabte a les 18 hores no hi ha cap ciutadà de Sant Feliu que tingui excusa per perdre's el partit més important de la temporada i potser de la història recent del Santfeliuenc. Les Grases ha de ser el jugador número 12 més que mai. Si el Santfe guanya es farà amb el segon lloc a manca de cinc partits.

CD Cervera: Borja, Porredón, Amorós, Àngel, Solé, Gallardo, Juclà (Durán, 89'), Carlos Martínez, Badar (Franckie, 62'), Figuerola (Bonet, 80') i Hortal (Robinat, 57').
Santfeliuenc FC: Carlos, Aleix Álvarez, Alberto, Pere, Gerard Rovira, Arcos (Jairo, 73'), Tena, Maldonado (Álex Segura, 80'), Josele, Éric Pacheco (Gabri, 64') i Quiles (Javi Honorato, 25') (Dani Ortiz, 87')

Gols:
1 - 0, Gallardo, de penal, 9'.
1 - 1, Tena, 54'.
2 - 1, Juclà, 68'.

Arbitre: Vizcarro Caparrós, deliberadament cassolà. Va castigar amb penal un acció legal d'Alberto que va condicionar el partit. Va mostar targeta groga els locals Gallardo, Solé, Juclà i Àngel; i els santfeliuenc Alberto, Arcos, Josele i Carlos.

Quadern de notes:
- Ara no podem mirar enrera. Cervera ja és passat i ens hem de centrar en el partit de Viladecans que pot marcar el desenllaç de la lliga.
- Retorn de Josele a l'equip. El seu concurs pot ser decisiu en les sis finals.
- De nou protagonisme arbitral. No ens està agradant gens l'actitud d'una persona que ha de ser jutge i no prendre decisions esbiaixades.
- El Cervera necessitava els punts per sortir del descens i va explotar a les mil meravelles les seves condicions.