divendres, 13 de setembre del 2013

Santfeliuenc - Palamós, el gran partit de 222 anys d'història

SANTFELIUENC FC - PALAMÓS CF
ÀRBITRE: LUIS PABLO QUEROL (DELEGACIÓ DE TORTOSA)
CAMP DE FUTBOL DE LES GRASES
DATA: DISSABTE 14 DE SETEMBRE
HORA: 18
PREVISIÓ DE TEMPS: CEL ASSOLELLAT AMB NÚVOLS TÍMIDS; TEMPERATURA DE 22 GRAUS

Un partit somiat. El Santfeliuenc FC rep el degà del futbol català, el Palamós CF. Els de la Costa Brava no només són l'equip més antic del nostre futbol sinó que durant sis temporades (1989 a 1995) van portar el futbol professional de Segona Divisió a la bonica vila marinera que ara sospira per jugar una promoció d'ascens que torni a fer reviure bons moments.
El Santfeliuenc arriba a la cinquena jornada pletòric de moral després de la demostració de perseverança i constància ensenyada al Municipal de Vilafranca. Andrés González recupera Josele i caldrà estar amantent a l'evolució del turmell de Jonhy que va sortir una mica castigat de l'enfrontament contra la Gramanet. 9 punts de 12 possibles són una marca esplèndida ara que comencen a desfilar per Les Grases el bo i millor de la categoria: Palamós, Terrassa, Cornellà etc. No s'hi val a badar i tots els punts que puguem sumar ara serà feina avançada per a una lliga terriblement exigent, dura i on tots els rivals son perillosos i ningú no està disposat a concedir res.

La Xarxa i Ràdio Palamós, en directe
La Xarxa d'enissores Municipal i Ràdio Palamós retransmetran en directe aquest interessant Santfe-Palamós, un dels plats forts de la jornada al futbol català.

Palamós CF, un clàssic del futbol català i espanyol
Fundat el 1898 l'equip baix empordanès va viure la seva època prodigiosa entre 1989 i 1995 quan va militar sis temporades consecutives a Segona Divisió A i per la vila costanera van passar grans equips del futbol professional espanyol. Era el Palamós dels Boix, Villalvilla, Horcajada, Jordi Condom, Juanjo, Cándido, Edu Vílchez, Puncho, Boada, Retuerto, Chiri, Ángel, Sixto, Cardona, Puche... El Palamós d'avui és un equip amb objectius menys ambiciosos i que mira de consolidar-se a Tercera -va passar una temporada a Primera Catalana fa dos anys- però sense renunciar a mitjà termini a la Segona B. Enguany la directiva que presideix Miquel Aguilar ha apostat pel tàndem tècnic que formen Jordi Guerrero i Oriol Alsina. Alsina concilia la direcció esportiva del Palamós amb la del Llagostera a Segona B de qui ha estat el veritable artífex del seu meteòric ascens des de Tercera Catalana. 
El debut palamosí a la lliga va ser esplèndid en derrotar al derbi el Figueres per un convincent 1 a 3. Després un empat amb l'Ascó, una derrota amb el Rubí i una altra victòria amb remuntada als darrers minuts contra el Vilassar de Mar situen l'equip a la part mitja alta de la classificació amb 7 punts. Eficàcia ofensiva amb grans estilets com Javi Revert, Pugui, Arimany i Maik Molist i dubtes defensius ja que Bayona ha rebut set gols.

Plantilla:
Porters: Joan Bayona i Martí Bartrina.
Defenses:Chicho, Subi, David Malo, Marc García (Llagostera), Morales (Premià), Cunill (Llagostera) i Sergi Valls (Real Valladolid, juvenil).
Migcampistes: Marc Vila, Venzal, Anás el Morabet (Llagostera), Iván Díaz, Raul Calvo, Dani Fernández i Maik Molist
Davanters: Javi Revert, Pugui (Terrassa), Arimany (La Jonquera) i Ritxi.

Dades del club:
Palamós Club de Futbol
Fundació: 1898
Indumentària: samarreta groga i blava, pantaló blau
President: Miquel Aguilar (tercera temporada)
Nou Estadi Municipal
Aforament: 5.000 espectadors
Socis:400
Temporades a Tercera: 16 (2013-2014)
Pressupost: 125.000 €
web:www.fanspalamoscf.com
El precedent:
Inèdit 
  Foto: www.fanspalamoscf.com