SANTFELIUENC FC 2 (JONHY, 20' I MALDONADO, 38') - UE CORNELLÀ 1 (DANI MARTÍ, 94')
ÀRBITRE: CARLOS CALDERIÑA PAVÓN (DELEGACIÓ DE SABADELL)
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA ASSOLELLADA SOLCADA DE TÍMIDS NÚVOLS, TEMPERATURA DE 19 GRAUS

Glòria al millor Santfeliuenc de tots els temps. Els homés d'Andrés González van tornar a fer una de les seves habituals exhicions banyades d'èpica i aquest cop i perquè no es digui, davant un dels equips més potents de Tercera Divisió, la UE Cornellà. Jonhy al minut 20 va portar la primera gran alegria; Maldonado al 38 feia embogir Les Grases amb un gol de mestre. Del mestre que ha sabut madurar sota la batuta d'Andrés González per convertir-se en el millor exponent de la pedrera. Al segon temps el Santfeliuenc va saber resistir amb prou maduresa i fins i tot es va merèixer eixamplar el marcador en alguna contra que va fer tremolar la fràgil defensa cornellanenca que no va tenir una tarda especialment lluïda. Al darrer minut Dani Martí va posar uns segons de suspens. Una victòria per no oblidar mai. Sant Feliu va ser una festa doble. L'única nota d'amargor: la possible lesió al cinquè metatarsià del peu dret de Josele. Seria un nou contratemps en una llista de baixes que sembla no acabar mai.
17 anys i 9 mesos han hagut d'esperar els aficionats per gaudir d'un dels grans derbis del futbol baix llobregatí. I la llarga espera ha pagat la pena i de quina manera. Santfeliuenc i Cornellà van saltar al camp amb respecte mutu. Durant els primers vint minuts tots dos equips no van acabar d'ensenyar les armes i els visitants es van limitar a portar el control del mig del camp però sense passar d'algun llançament des de la distància i la reclamació d'un possible penal per mans d'Alberto. Però al minut 20 arribaria la primera jugada decisiva. El defensor verd Marti Tapia va regalar una pilota a Jonhy que el bellugadís mitjapunta santfeliuenc no va despaprofitar per plantar-s'hi davant Íñigo, sortejar-lo amb habilitat i clavar-la a la xarxa. Gol i eufòria desfermada. El Santfe havia donat primer. El gol va esperonar el Santfeliuenc que es va fer amb el domini davant un Cornellà amb pocs arguments sòlids per capgirar la dinàmica negativa. Així al minut 35 de nou Johny va pispar la cartera la defensa visitant i s'hi va presentar a l'àrea; el visitant Cazarla el va empènyer de forma claríssima però l'únic que no el va veure va ser el senyor Calderiña Pavón. Fins i tot les mirades de la banqueta cornellanenca eren prou explícites. L'acció no va afectar la moral del Santfeliuenc. I al minut 38 una bona acció de conjunt va acabar amb pilota per Maldonado que va ballar-la a la balconada de l'àrea per soltar un llançament a mitja altura sec i ajustat que va superar Íñigo. Bogeria absoluta: el Santfe guanyava 2 a 0 el candidat indiscutible a jugar la promoció d'ascens a Segona B. Descans per prendre forces i assaborir 45 minuts molt preuats per a qualsevol retina.
Després de la represa l'entrenador cornellanenc Jordi Roger s'ho va jugar tot a una carta i va posar sobre la gespa de Les Grases dos futbolistes amb clara vocació ofensiva i amb experiència a Segona B: Matamala i Didi. Si bé és cert que els visitants van sovintejar amb més insistència l'àrea, no menys cert és que la defensa del Santfeliuenc va estar a un nivell insuperable. El debutant a Les Grases Nacho Ruiz i la parella Dani Ortiz/Gerard Rovira no van deixar passar ni una per a desesperació de l'important nombre de seguidors verds que havien viatjat a Sant Feliu. A més, en una acció brillant d'atac Alberto podria haver deixat el marcador en un espectacular 3 a 0. I Jonhy en una contra on es va quedar sol va estar a punt de deixar el Cornellà amb deu homes. Als darrers minuts el Cornellà va estirar línies més amb el cor que amb el cap i sempre seguint patrons molt previsibles i escadussers per a la qualitat d'un equip que lluita per ser campió: penjar pilotes a l'àrea d'un magnífic Santi que no va fallar en cap pilota compromesa i que fins i tot va fer un parell d'intervencions de mèrit. Al minut 94 Dani Martí va aprofitar un rebuig de Santi per donar una mica de suspens. El xiulet final de Calderiña Pavón desfermava l'alegria més justificada: 17 anys i nou mesos més tard el Santfeliuenc havia recuperat el cepte del futbol Baix Llobregatí... i a Tercera Divisió. Veure per creure i dir que això no és un somni però que vivim com somiem.

Santfeliuenc FC: Santi, Nacho (Arcos, 81'), Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Joserra, Álex Bolaños, Maldonado, Josele (Tena, 34'), Éric Pacheco (Gordillo, 75') i Jonhy.
UE Cornellà: Íñigo, Joel, Martí Tapia, Cazorla, Israel (Guti, 57'), David, Dani Martí, Luis (Didi, 46'), Óscar Muñoz, Baruc i Juli (Matamala, 46').

Gols:
1 - 0, Jonhy, 20'.
2 - 0, Maldonado, 38'.
2 - 1, Dani Martí, 94'.

Àrbitre: Calderiña Pavon, la seva actuació va ser regular però sense influència al marcador. S'hi va empassar un penal de llibre comès a Jonhy. Va ensenyar targeta groga els santfeliuencs.

Quadern de notes:
- Aquest Santfe màgic és per treure's el barret i no oblidar mai el que està donant a la ciutat.
- Nacho Ruiz es va reivindicar com un defensa excels. El jugador cedit pel Cornellà va ensenyar el quadern de bitàcora del seu poder.
- Santi està fent una temporada molt completa. El debut a Tercera no li ha suposat cap maldacap. Un porter sobri, segur i amb confiança en el seu ampli ventall de recursos.
- Com deia una pancarta que va penjar Sentiment Immortal "los derbis no se juegan, se ganan". Un cop més felicitats, Santfeliuenc Futbol Club.
- El Cornellà no va mostrar la millor cara. Al primer temps va ser clarament superat pel Santfeliuenc i al segon acte no va tenir recursos per esmenar l'errada. Haurà de millorar si vol jugar la promoció i pujar per fi a Segona B.

Una foto que s'ha fet esperar gairebé 18 anys. I com era una màxima històrica que s'ha trencat molt poques vegades, el Cornellà torna a perdre a Sant Feliu.

El gol de Jonhy va encendre la passió a Les Grases. El Santfe segueix il·lusionant una afició que vol que la Tercera sigui per molts anys.

Els seguidors del Cornellà van rebre així el seu equip.