divendres, 18 d’octubre del 2013

Santboià i Santfeliuenc recuperen el derbi històric del Baix Llobregat

FC SANTBOIÀ  - SANTFELIUENC FC
ÀRBITRE: ÓSCAR CARBALLO VÁZQUEZ (DELEGACIÓ DE LUGO)
ESTADI JOAN BAPTISTA MILÀ
DIUMENGE 20 OCTUBRE
HORA: 12
RÀDIO SANT FELIU 105.3 FM (11:30 hores)
PREVISIÓ DE TEMPS: MATÍ AMB SOL I NÚVOLS, TEMPERATURA DE 20 GRAUS


Si la setmana passada va ser la del gran derbi del Baix Llobregat aquesta és la del derbi comarcal històric. Santboià i Santfeliuenc, que sumen 213 anys, recuperen el clàssic per antonomàsia que no se celebrava des del 29 de març de 1992. En aquella ocasió l'equip vermell es va imposar al vell Municipal de Sant Boi per 2 a 1 i la lliga va acabar per als santboians amb ascens a Primera Catalana. El Santfeliuenc, que tornava a Preferent, va acabar en un meritori sisè lloc amb un equip entrenat per Francesc Estrada i amb noms tan cèlebres com Fernando, Ángel Montero, Sanmillán, Vicente o Juan Ramón.
Però els anys han passat i per primer cop Santboià i Santfeliuenc es veuen les cares a Tercera Divisió. El Santfeliuenc, la revelació de la lliga, s'enfronta a un sorprenent Santboià que arrencava la lliga amb objectius ambiciosos però que no va guanyar el primer partit fins la setmana passada al camp del Vilassar de Mar. De fet, l'equip de la riba dreta del Llobregat va trencar una mala ratxa inversemblant de 19 partits i 210 sense conèixer la victòria en partit oficial. Més que una mala ratxa, una plaga bíblica.
Després de la gran imatge exhibida contra el Cornellà, el Santfeliuenc sospira per continuar la mateixa línia . Andrés González, però, ha vist com un nou contratemps se suma a un llarg enfilall, la lesió de Josele. La baixa del davanter deixa els blanc-i-blaus sense cap punta pur i González haurà de fer mans i mànigues amb Jonhy i Éric Pacheco.

Dia Mundial contra el Càncer de Mama
La directiva del Santboià FC se solidaritza amb la celebració del Dia Mundial en la lluita contra el Càncer de Mama i per tal motiu totes les dones tindran accés gratuït al Joan Baptista Milà. I gràcies a l'acord signat entre els equips del Baix Llobregat, els socis del Santfeliuenc només pagaran 5 euros. Una gran ocasió perquè tota l'afició del Santfeliuenc posi els colors blanc-i-blaus a les graderies policromes del Joan Baptista Milà.

Ràdio Sant Feliu en directe
Els qui no pugeu viatjar a Sant Boi recordeu que Ràdio Sant Feliu us ho posa ben fàcil ja que emetrà en directe el partit amb locució d´Óscar Molina. 

El FC Santboià obligat a tot amb una plantilla reforçadíssima que ha de reaccionar de valent
Del  tot  inexplicable. Així podríem resumir l'estranya classificació d'un equip que enguany i de la mà d'un entrenador tan ben qualificat a Tercera com Alberto Fernández es va reforçar  a consciència -Planchería (Rubí), Sergio Urbano (Vilassar de Mar), Álex Fernández (Terrassa), Libo i Eloi Fontanella (Gramanet) i Raúl Rodríguez (Olot)- per no repetir els errors de les dues temporares anteriors. Tanmateix els d'Alberto Fernández han trigat nou jornades per assaborir una alegria. I això fins i tot comptant-hi amb les incorporacions d'última hora de tres futbolistes amb una trajectòria més que notable a Segona B: Miki Massana (Lleida), Jerson Bosch (Badalona) i Alberto Manga (Llagostera). Una situació, doncs, de difícil explicació si bé tothom a Sant Boi confia ser-hi a temps per fer un gir de 360 graus i que la cosa vagi, per fi, cap per avall. Un gran entrenador com Alberto Fernández que gaudeix amb un futbol directe i ràpid té encara marge de temps per esmenar el rumb de la gran decepció de la lliga.

La plantilla:
Porters: Planchería (Rubí) i Hugo (Damm)
Defenses: Héctor (Lloret), Álex Fernández (Terrassa), Javi Calvo, Dani Iglesias, Jaime i Jerson Bosch (Badalona)
Migcampistes: Álex Fernández, Javi Heredia, Kevin, Libo (Gramanet), Márquez (Vilafranca), Gery (Blanca Subur) i Alberto Manga (Llagostera)
Davanters: Urbano (Vilassar de Mar), Luque (Vilassar de Mar), Raúl Rodríguez (Olot), Pedrito (Gramanet), Jordi Martínez i Eloi Fontanella (Gramanet)

Dades del club:
FC Santboià 
Fundació: 1908
Indumentària: samarreta vermella i pantaló blanc
President: Ramon Andreu (5ena temporada)
Estadi: Joan Baptista Milà
Aforament: 2.500 espectadors
Socis: 400
Temporades a Tercera: 26 (2013-2014)
Pressupost: 400.000 €
web:www.fcsantboia.cat

El precedent:
Temporada 1991 - 1992, Regional Preferent
Jornada 9 (10-11-1991), Santfeliuenc FC 3 (Pastor, 63', Juanjo, 79' i Pastor, 90') - FC Sanboià 1 (Javi, 35').
Jornada 25 (29-03-1992), FC Santboià 2 (Manolo, 57 i Segura, de penal, 84') - Santfeliuenc FC 1 (Fernando, de penal, 10').




Font de la imatge Santboia: www.fcsantboia.cat (fotografia de David Ferrer)