dissabte, 9 de novembre del 2013

Passió desbordada a Les Grases i l'Europa s'endú tres punts que no va merèixer

SANTFELIUENC FC 0 - CE EUROPA 1 (JAVI SÁNCHEZ, 86')
ÀRBITRE: DAVID JORGE CONEJO RODRÍGUEZ (DELEGACIÓ DE TARRAGONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 800 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL DESCOBERT; TEMPERATURA DE 16 GRAUS
 

Quin espectacle. Quin ambient. Quin goig veure el millor Santfe de tots els temps ara sí en un escenari de Tercera Divisió! Les Grases va omplir la flamant tribuna i la va omplir amb il·lusió, amb vocació de construir un projecte que vinculi emocionalment Sant Feliu amb el seu centenari equip de futbol. El proper 3 de desembre farem 108 anys i per coses com les que hem vist en aquest Santfe-Europa la travessia, la llarga i virada d'aventures travessia, ha pagat la pena. I el bo de tot plegat és que cada quinze dies Les Grases ha de convertir-se en el centre de la vida de la ciutat. Si ho aconseguim, aquest Santfe nostre pot seguir creixent i aspirar a tot sense renunciar a la modèstia. És a les nostres mans, depèn de tots nosaltres i no ho podem deixar perdre.
El partit més esperat cal admetre que no va respondre a les expectatives per bé que el Santfeliuenc es va mostrar com l'equip competitiu de sempre però en aquesta ocasió no va trobar porteria. L'Europa, arreplegat i sense córrer ni un risc, va aprofitar la seva única ocasió per endur-se tres punts que no va merèixer però que li serveixen per domir líder. Una gran festa que ni tan sols el resultat pot espatllar.
Un gol de Javi Sánchez en connectar de cap creuat una centrada de Diego per banda esquerra va donar tres punts d'or l'Europa en un partit que va tenir més passió a les graderies que joc al camp. A la primera part el Santfeliuenc va arriscar més però les seves poques ocasions sempre van arribar a pilota aturada. La més clara per al minut 30 en un servei de falta d'Alex Bolaños que va pentinar suaument Dani Ortiz i va obligar el debutant Eloi a posar les mans per evitar el gol. Joserra al minut 42 també ho va provar però sense sort. L'Europa no va trobar les claus per superar el sistema de contenció santfeliuenc i només Cebri va presentar dura batalla. El més calent va ser a les àrees on tos dos equips van reclamar un penal.
La represa va alterar molt poc el guió. El partit es va convertir en una lliçó de tacticisme rigorós amb poquíssimes arribades a l'àrea i un Europa excessivament conservador. Com a accions més destacables, alguna pilota aèria que va buscar el cap de Gerard Rovira Al minut 86, però, una jugada per banda esquerra de Diego la va culminar a la xarxa Javi Sánchez amb un cop de cap creuat que va superar Santi i que va trencar la lògica d'un matx condemnat i predestinat a l'empat sense gols. La celebració gracienca va ser espectacular i dóna bona prova del valor que li donava a la victòria en un feu tan exigent com Les Grases. Un gol que dóna un lideratge momentani a l'Europa en un duel de clàssics que sumen 214 anys d'història i que va tenir tota la passió a les graderies. Ara cal pensar en la visita a Cerdanyola. El Santfeliuenc segueix creixent i aquesta derrota no és sinó una suau pedra en un camí que s'anuncia exitós. És obligat sentir-se orgullós d'un equip que està refundant el futbol santfeliuenc i que ens permet veure coses que ni podien somiar de bon tros.

Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Dani Ortiz (Gordillo, 46'), Gerard Rovira, Joserra, Tena (Arcos, 86'), Álex Bolaños, Cano, Édgar i Éric Pacheco (Maldonado, 63')
CE Europa: Eloi, Édgar, Víctor Durán, Alberto (Cano, 46'), Xavi León, Javi Lara, Ramon Rovira, Valderas, Javi Sánchez, Roberto Camacho (Diego, 74') i Cebri (Charly Ruiz, 67')

 
Gol:
0 - 1, Javi Sánchez, 86'.

Àrbitre: Conejo Rodríguez, no es va acabar de fer amb el control del partit i va ser més displicent amb els visitants que amb els locals. Va mostrar targeta groga als santfeliuencs Tena, Alberto, Nacho Ruiz i Cano; i als visitants Alberto, Cebri, Xavi León i Eloi.

Quadern de notes:
- Sant Feliu va complir amb matrícula d'honor i Les Grases es va omplir d'il·lusió.
- Després de set anys, el Complex Esportiu de Les Grases té un camp de futbol amb cara i ulls. L'afició podrà gaudir d'una tribuna còmoda i ben maca per viure amb passió les gestes del Santfeliuenc a Tercera Divisió.
- El Santfeliuenc va vendre molt cara la derrota davant un Europa fet i pensat per pujar a Segona B.
- L'Europa sense fer un gran partit sí va demostrar la maduresa d'un equip que sap el que vol i que està obligat a repetir promoció i anar terra enllà.

Agraïm la col·laboració del CE Europa i del seu Cap de Premsa Àngel Garreta en la cessió de les imatges