dimecres, 11 de desembre del 2013

Vine a Les Grases a acomiadar el millor any de la nostra història. Santfe - UE Figueres. Entrada gratuïta

Les Grases abaixa el teló aquest dissabte pel que fa al primer equip en un any admirable, històric i que ja forma part de la memòria esportiva de la ciutat. Tindrem temps de fer una anàlisi més detallada del que ens ha suposat el 2013 però ara ens toca a tots acomiadar el nostre impressionant Santfe omplint a vessar Les Grases en una jornada molt especial amb la presentació de tots els nostres equips, l'estrena de la tribuna un cop acabada la primera fase de remodelació i amb un partit que fa pocs anys ni haguéssim somiat: Santfeliuenc-Figueres. Tot un ex Segona A i semifinalista de la Copa del Rei l'any 2002.  Per tal de celebrar el comiat a un any tan bonic i amb un partit tan gran la directiva que presideix Alberto Prieto ha decretat la jornada de portes obertes així que tothom gaudirà d'entrada gratuïta. L'ocasió paga la pena.

UE Figueres, un clàssic entre els clàssics
La Unió Esportiva Figueres és el gran clàssic del futbol gironí abans de l'eclosió del Girona CF. Fundat l'any 1919 hi ha jugat 7 temporades a Segona A, 18 a Segona B i 22 a Tercera Divisió. L'any 2007 es va haver de refundar i sortir des de Tercera territorial encadenant cinc ascensos. L'ascens a Segona A l'any 1986 va portar una revolució social a la capital de l'Alt Empordà que es va plasmar en l'estrena del Municipal de Vilatenim, un dels estadis més moderns de Catalunya en el seu temps amb un aforament per  a prop de 10.000 espectadors i que substituïa el vell i mític camp del Far, testimoni de les proeses blanc-i-blaves abans de l'ascens a la divisió de plata. La temporada 1991-92 els figuerencs van disputar la promoció d'ascens a Primera contra el  Cadis. Hi figuraven noms com Toni Jiménez, Pere Gratacós, Arseni Comas, Alejo Indias, Tab Ramos, Luis Cembranos, Tintín Márquez, "Suso" García Pitarch o l'ex entrenador del Barça, "Tito" Vilanova.

Semifinalista de Copa
La gesta més recordarda però va arribar l'any 2001-2002 quan els blanc-i-blaus es van classificar per a les semifinals de la Copa del Rei després de deixar en el camí el FC Barcelona i altres equips de Primera. La semifinal contra el Deportivo va atraure l'atenció de  molts els mitjans de comunicació espanyols i europeus. Els gallecs van eliminar els figuerencs per només un gol.

El Figueres va visitar Sant Feliu als anys 30
Els figuerencs tornen a Sant Feliu després de 76 anys anys de no fer-ho. En concret, la temporada 1935-1936 santfeliuencs i figuerencs van coincidir a la denominada Segona Divisió Catalana.

Un partit amb molts al·licients que ha d'omplir a vessar Les Grases. Si volem seguir vivint festes com les d'aquest dissabte cal que tota la ciutat s'hi impliqui de manera oberta i directa. És l'hora del Santfe!!! És l'hora de tothom!!!

Una foto històrica del Figueres de Segona A la temporada 1991-1992.