dilluns, 6 de gener del 2014

Segona volta per xalar, segona volta per complir objectius

S'ha acabat la primera volta i el Santfeliuenc ha demostrat que la Tercera no només no li ve gran sinó que pot competir amb els grans sense desentonar. El debut a Tercera ha estat molt especial per a un club centenari que cobejava amb delit aquesta categoria des de feia dècades. Era una llarga, gairebé eterna, assignatura pendent que, per fi, hem aprovat. El Santfe és avui un dels clubs importants i amb millors perspectives del futbol català, i en pocs anys ha fet un gran salt, perquè un equip de Tercera per ser viable ha de tenir cobertes les esquenes amb una gran afició, unes bones instal·lacions i un suport econòmic notable tant institucional com empresarial. De mica en mica aquestes tres columnes sostenedores del projecte estan dialogant fluidament. I el propòsit és que això vagi a més en els propers anys. Sant Feliu en la seva diversitat i pluralitat no pot deixar perdre l'oportunitat de comptar amb un equip en categoria nacional. Aquest fet ha de ser un motiu d'alegria compartida amb Les Grases com a lloc de confluència per a tots els blanc-i-blaus i, en definitiva, per a tots els santfeliuencs.
I si hem acomiadat la primera volta de la primera gran aventura a la categoria tantes vegades somiada, el proper 11 de gener Les Grases donarà la benvinguda a una segona volta amb atractius innegables. És evident que el primer que cal assolir és la permanència i creuar la frontera dels 45 punts, però en paral·lel cal continuar vivint la categoria amb il·lusió, passió i sentiment immortal. Hem de gaudir-la de debò perquè entre altres coses els camps i els rivals que visitarem són de traca i mocador, el millor del futbol català d'ahir i d'avui i potser del futur: Can Peixauet de Santa Coloma, l'Estadi Municipal de Palamós, l'Estadi Olímpic de Terrassa, el Municipal Nou de Cornellà, el Nou Sardenya, el Municipal de Manlleu, el Municipal Vilatenim de Figueres. Camps amb història i en alguns casos estadis que no fa gaire acollien partits del futbol professional i que segueixen acollint grans esdeveniments. Per als que us agradi el futbol amb història la segona volta ha de ser una festa setmanal. Tant a Les Grases com en aquests escenaris al·ludits el Santfeliuenc continuarà engreixant la seva història.
Prodesse et delectare, dictum horacià que es traduiria per ensenyar delectant, doncs manllevant la veu d'un clàssic llatí aquest ha de ser l'objectiu comú: jugar gaudint per aconseguir que la temporada 2014-2015 la Tercera torni a tenir una bonica estació a Les Grases, a Sant Feliu, entre tots nosaltres.
 El Municipal de Palamós, l'Estadi Olímpic de Terrassa, el Municipal Nou de Cornellà, el Nou Sardenya de Gràcia i l'Estadi de Vilatenim, grans escenaris per on el Santfeliuenc passejarè el nom de l'esport de Sant Feliu.

Fotografies extretes de: ceuropa.cat,uecornella.cat, palamosblogspot i futbolme.com