dilluns, 10 de febrer del 2014

Victòria explosiva

PALAMÓS CF 0 - SANTFELIUENC FC 1 (ÉDGAR, 51')
ÀRBITRE: JUAN MANUEL VICO MORENO (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI MUNICIPAL DE PALAMÓS
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TARDA AMB SOL I NÚVOLS I VENT; TEMPERATURA DE 10 GRAUS

Victòria justa i èpica. Al minut 93, en l'última acció i quan el rellotge demanava el xiulet final, Gerard Rovira va rebutjar dins l'àrea i amb les mans una centrada palamosina que va ser castigada amb pena màxima. Javi Revert va llançar el penal i Santi, més super Santi que mai, va endevinar la intenció i llançant-se al costat dret de la porteria va salvar dos punts i va er esclatar tot Sant Feliu, tant els que hi eren a l'Estadi Municipal de Palamós com els que seguien la retransmissió per Ràdio Sant Feliu. Abans Édgar al minut 51 havia avançat als blanc-i-blaus. Un just premi i una d'aquelles victòries que serveixen per eixamplar la història del millor Santfe conegut. El Santfeliuenc havia sumat tres punts en un dels escenaris amb més història del futbol català. Passat i present.
L'escenari i el rival eren arguments prou sòlids com per sortir motivats i responsabilitzats. I el Santfeliuenc va interpretar a les mil meravelles les notes d'una partitura precisa. Còmodament instal·lats a la gespa natural, els futbolistes que entrena Andrés González van controlar les escomeses ofensives groc-i-blaves. Al minut 15 Josele va avisar per primera vegada i Carlos Cano, en una gran tasca de feina fosca en atac, va temptar la sort en tres xuts que sense ser molt perillosos sí van demostrar que el Santfeliuenc no havia viatjat a Palamós a passar la tarda. Els locals van tenir un parell d'ocasions. La primera al minut 32 en una perillosa penetració de Pugui que va tallar a córner arriscadament Alberto, i la segona en una acció individual de l'esmunyedís Dani Fernández que va topar amb el cos de Santi. Al descans, sense moviment al marcador peró amb la sensació que el Santfe podia fer una de molt grossa a poc que trobés alguna acció en atac.
I el Santfeliuenc va tornar a la gespa palamosina amb la cinquena marxa. Al minut 46 Édgar es va quedar sol a la frontal de l'àrea però no va poder continuar la jugada. Va ser la prèvia que va escortar el gol santfeliuenc. Al minut 51 una bonica acció col·lectiva que va tenir protagonisme inicial compartit en Faura i Josele va  acabar als peus d'Édgar que amb un llançament creuat foradava les xarxes. Un gol que obria la porta d'una victòria somiada. El Palamos podria haver empatat tot seguit però un llançament creuat de Dani Fernández va marxar desviat. Amb el marcador a favor el Santfeliuenc va imposar el seu joc i fins i tot Faura i Alberto van fregar el segon gol. Als darrers 20 minuts els empordanesos van mirar de jugar-s'ho tot en atac però les seves ocasions, escasses, sempre van néixer a pilota aturada i buscant el camp de l'omnipresent Chicho. Tanmateix al minut 93 el nostre somni va semblar marcir-se. Una pilota centrada va trobar unes mans inesperades. La pena màxima la va llançar Javi Revert i va ser llavors que va aparèixer un rei anomenat Santi. Punt final i esclat d'alegria embogida. Un desenllaç banyat d'èpica. El Santfeliuenc havia sumat tres punts en la primera visita a l'Estadi Municipal de Palamós. Guardem a la memòria tot el que està fent aquest equip nostre. Sant Feliu no pot girar l'esquena als millors anys de la nostra vida. El proper dissabte i contra la Rapitenca Les Grases ha de bullir de passió. Dissabte ningú no hi pot faltar.

Palamós CF: Martí Bartrina, David Malo, Javi Revert, Chicho, Javi Morales (Marc Guilana, 25'), Raúl Calvo, Marc Vila (Álex Fernández, 67'), Cunill, Dani Fernández, Pugui i Subi.
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Dani Ortiz, Gerard Rovira, Tena, Édgar (Éric Pacheco, 73'), Álex Bolaños, Cano (Gordillo, 81'), Josele i Faura (Maldonado, 65').

Gol:
0 - 1, Édgar, 51'.

Àrbitre: Vico Moreno, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar el palamosí Marc Guilana i el santfeliuenc Gerard Rovira.

Quadern de notes:
- Honor a aquest meravellós Santfeliuenc que torna a erigir-se en una de les revelacions del futbol català i ara en categoria nacional.
- El penal aturat per Santi condensa en una acció tot el que és aquest Santfe: fe, convicció, lluita, perseverança, tenacitat, il·lusió, treball i humilitat.
- Victòria per a la història. Guanyar a l'Estadi Municipal de Palamós en la primera visita fa encara més gran el millor Santfe de tots els temps.
- El Palamós va veure trencada una ratxa de vuit partits sense perdre. Malgrat la derrota continuarà en la lluita per no perdre les posicions de cap.
- Esperem una ràpida i feliç recuperació al defensa del Palamós Javi Morales que va patir una arítmia al minut 25 que va obligar la seva substitució.

Una imatge més per completar el gran àlbum d'una temporada per a la memòria