diumenge, 6 d’abril del 2014

Empat de prestigi, sabor agredolç

CE EUROPA 1 (CEBRI, 88') - SANTFELIUENC FC 1 (JOSELE, 47')
ÀRBITRE: ÓSCAR SÁNCHEZ ARIAS (DELEGACIÓ OSONA)
ESTADI NOU SARDENYA
800 ESPECTADORS
MATÍ ASSOLELLAT, TEMPERATURA DE 20 GRAUS

El Santfeliuenc va oferir una imatge excel·lent en la seva llarga i esperada estrena al Nou Sardenya en el retorn al feu europeista gracienc després d'un quart de segle d'absència. Només un gol de Cebri a les acaballes va impedir que el gol inicial de Josele donés al Santfe punts que haurien servit per emmarcar amb or una temporada de luxe. Un Santfeliuenc valent, desacomplexat i que es va divertir en un gran escenari va posar contra les cordes un Europa que també va topar amb un gran Santi i que s'hi deixa dos punts en la seva cursa per la fase d'ascens.
El Santfeliuenc va saltar amb camp de l'Europa sense complexos. Amb ordre i serenor va saber controlar les primeres accions ofensives gracienques. Al minut 10 el local Javi Sánchez va tenir la primera en un control de pilota dins l'àrea que va rebutjar a córner un solvent Nacho Ruiz. Els blanc-i-blaus (de vermell al Nou Sardenya) es van fer forts a la línia de mitjos i la societat ofensiva formada per Josele, Cano i Édgar van posar en més d'un problema la defensa local. A la mitja hora l'Europa va prémer l'accelerador i ho va fer a través del bellugadís Diego Fernández que en dos xuts ajustats va portar l'ai a les animades graderies europeistes. Tot i axí la millor ocasió del primer acte va ser per al Santfeliuenc. Un Carlos Cano amb molta confiança va enganxar un llançament a mitja distància des de la balconada de l'àrea que va obligar Rafa Leva fer una gran intervenció. El Santfe havia avisat abans de prendre el camí de l'intermedi. Era el pròleg a emocions fortes.
I com va començar la segona part! Carlos Cano molt murri va robar una pilota a la zona de mitjos, va veure com Josele es desmarcava i aquest es va endinsar dins l'àrea, es va imposar en la cursa els defensors i va superar  la sortida desesperada de Leva. Gol, gol, gol dels importants que va fer esclatar la nombrosa afició santfeliuenca aplegada al Nou Sardenya. El Santfe havia donat primer i traslladava tota la pressió als de Pedro Dólera. El gol va fer despertar l'Europa que va posar setge la porteria del Santfe. Santi va brillar amb tres aturades de mèrit a xuts enverinats de Cano -el germà de Carlos Cano-, Javi Lara i Diego. El Santfeliuenc, però, va tornar a controlar les emocions i Édgar va estar a punt de fer el segon (63') en un falta lateral que va obligar Leva a posar els dits. Els blanc-i-blaus es van sentir molt còmodes i dominaven la situació i començavan a acaronar la idea de fer una cosa molt gran. L'Europa amb el temps exhaurient-se sobre les esquenes ho va provar en una rematada des de l'angle de l'àrea de l'obstinant Cebri que de nou va tornar a fer que Santi demostrés la seva infinita qualitat. El partit estava trencat i el Santfeliuenc va coquetejar amb el segon gol. Josele va estar a punt de signar la sentència en un mà a mà que en aquesta ocasió li va guanyar Rafa Leva. I al 88 i quan qui més qui menys ja es veia amb els tres punts... zas. Cebri va recollir amb el pit una pilota puntejada per Javi Sánchez a l'àrea petita i va ajustar la rematada al pal dret per fer l'empat i salvar un punt per al seu equip. Al Santfeliuenc li van sobrar dos minutets per sumar tres punts històrics en el millor escenari del futbol català. A l'Europa, massa imprecís i amb poca punteria, li volen dos punts importants.

CE Europa: Rafa Leva, Cano, Alberto (Aitor, 75'), Víctor Durán, Xavi León (Cuadras, 65'), Javi Lara, Guzmán, Valderas (Marc Esteban, 65'), Javi Sánchez, Diego i Cebri.
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz (Faura, 46'), Alberto. Joserra, Gerard Rovira, Tena, Álex Bolaños, Éric Pacheco (Maldonado, 75'), Cano (Iván Peralta, 66'), Josele i Édgar.

Gols:
0 - 1, Josele, 47'.
1 - 1, Cebri, 88'.

Àrbitre: Sánchez Arias, el seu arbitratge va ser regular. Va amonestar els europeistes Víctor Durán, Diego i Cuadras; i els santfeliuencs Santi, Tena, Cano i Faura.

Quadern de notes:
- Excel·lent imatge del Santfeliuenc que va acaronar la victòria.
- Santi va demostrar un cop més per què és el quart porter menys golejat (21 gols en 23 partits i coeficient de 0,91).
- Molta presècia de públic santfeliuenc. Hi va faltar la cirereta de la victòria però l'espectacle va pagar la pena.
- L'Europa va tenir bones oportunitats però li va pesar l'obligació de sumar tres punts.

Foto del CE Europa: gentilesa Àngel Garreta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada