diumenge, 26 d’octubre del 2014

Empat de qualitat

CE SABADELL B 1 (ERNEST FORGAS, 13') ... SANTFELIUENC FC 1 (MALDONADO, 19')
ÀRBITRE: ÓSCAR SÁNCHEZ ARIAS (DELEGACIÓ D'OSONA)
ESTADI: PEPÍN VALLS (CASTELLAR DEL VALLÈS)
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA VESPRE AMB TEMPERATURA AGRADABLE, 19 GRAUS

Quan el Santfeliuenc faci balanç de la lliga i miri pel retrovisor de les 38 jornades guardarà un bon record del punt sumat al Pepín Valls contra el Sabadell B. Els arlequinats es van avançar al minut 13 gràcies a un gran gol d'Ernest Forgas. El davanter havia jugat hores abans 25 minuts a Mallorca amb el primer equip. El Santfe es va saber refer i sis minuts més tard va fer l'empat també amb un gran gol de Dani Maldonado. Un empat que seria definitiu malgrat que els locals van tenir clares opcions de gol a la primera part. A la segona part el partit es va equilibrar amb una lleu superioritat santfeliuenca que també va tenir alguna ocasió per inclinar el marcador al seu favor.
Ernest Forgas, un davanter d'una peça que mira de davant per davant el futbol professional, va estar apunt d'amargar la tarda. Tot i així el Santfeliuenc va saltar al camp desacomplexat i Iván Peralta als 50 segons va fregar el gol amb una rematada clara que va acabar topant amb un defensor arlequinat. Els bons averanys inicials es van acabar transformant, però, en domini torrencial vallesà. Al 9' Ernest Forgas li va pispar una pilota a Joserra a la línia de mitjos i es va plantar sol davant el reaparegut Carlos però la seva rematada no va trobar la xarxa. Va ser el pròleg al gol local. Al 13 una centrada precisa de David Jiménez la va culminar de manera rotunda Ernest. Carlos no va poder oposar resistència. El Sabadell més que córrer volava i el Santfeliuenc amb prou feines podia contenir un rival amb tres jugadors que ja han debutat a Segona A -Yeray, Nogera i l'esmentat Ernest-. Però vés per on el que són les coses; quan més superats estaven el blanc-i-blaus una acció va canviar de manera radical l'escenari. Una passada d'Álex Bolaños a Dani Maldonado la va aprofitar el menut canterà per engaltar un xut col·locat que va sorprendre tothom. Un gol inesperat i rebut com a aigua miraculosa. El gol va animar el Santfe que al 24' podria haver tornat a fer diana en una cavalcada marca de la casa Nacho Ruiz que no va rematar amb l'esperó Iván Peralta. El Sabadell va anar recuperant el domini i el Santfeliuenc es va defensar amb ordre. Tanmateix dues rematdes de l'incisiu i incansable Ernest Forgas van fer tremolar la porteria de Carlos. Al descans taules i la sensació que el punt s'havia de fer bo.
La segona part va ser la crònica de 45 minuts d'anades i vingudes. El Santfeliuenc es va sentir més còmode i el Sabadell tot i no renunciar a l'atac es va mostrar un xic més imprecís. Éric Pacheco va estar molt actiu i en un parell de contres va coquetejar amb el gol, especialment en una al 60' on va deixar en evidència la defensa local i va arribar fins a la cuina de l'àrea però entre la defensa i el porter van evitar el segon del Santfe. Els locals quan s'atasaven a l'àrea ho feien amb perill. Al 53' Ernest va perdonar en un mà a mà mb Carlos; el porter del Santfeliuenc va saber aguantar perquè el davanter no se'n sortís. La millor ocasió, però, va ser del Santfeliuenc en una rematada franca d'Éric Pacheco 68' que va llepar el pal. El partit es va anar trencant. El Sabadell volia apropar-se a la porteria de Carlos però el Santfeliuenc va saber defensar-se amb ordre, maduresa i un Nacho Ruiz que va excel·lir. També l'estrena d'Alberto va ser molt positiva. En aquest joc frenètic una decisió equivocada de l'àrbitre va donar amb Joserra als vestidors cinc minuts abans de l'acabament. Malgrat la inferioritat el Santfeliuenc no va passar cap mal tràngol i va sumar un punt de mèrit davant un rival dotat d'una qualitat tècnica excel·lent. Ara caldrà fer bo aquest punt i no deixar passar l'ocasió de tonar a sumar de tres en tres contra el Vilafranca. Serà el proper dissabte a les 18 hores a l'olla a pressió de Les Grases

CE Sabadell B: Sergi, Parera, Sergio, Pol Moreno, Noguera, Yeray (Aleix, 66'), David Jiménez, Oriol, Ernest, Sandro (Marçal Lladó, 70') i Pol Roigé (Cesc, 81').
Santfeliuenc FC: Carlos, Nacho Ruiz, Alberto, Joserra, Gerard Rovira, Tena, Maldonado (David Toro, 82'), Álex Bolaños, Iván Peralta, Quiles (Dani Sánchez, 61') i Éric Pacheco (Èdgar, 70').

Gols:
1 - 0, 13' Ernest Forgas
1 - 1,  19' Maldonado.

Àrbitre: Sánchez Arias, va tacar amb l'expulsió desmesurada de Joserra el que estava sent un bon arbitratge. Targetes grogues al local Ernest; i al santfeliuenc Carlos. Targeta vermella directa Joserra (85').

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc que tant ens agrada va tornar a aparèxier contra un gran rival.
- Feliç reaparició de Carlos i debut d'Alberto. Tots dos van passar la prova amb nota de tall alta.
- Nacho Ruiz va excel·lir en defensa i atac.
- El Sabadell, amb futbolistes que ja han debutat a Segona A, va demostrar molta classe però no va poder amb el super Santfe.

 Font imatge: @CESabadell