diumenge, 23 d’agost del 2015

Empat valuós, imatge excel·lent

AEC MANLLEU 0 ... SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: ALEJADRO CARRILLO VÁZQUEZ (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL D'ESPORTS
ASSISTÈNCIA: 242 ESPECTADORS
TARDA AMB SOL I NÚVOLS, TEMPERATURA DE 25 GRAUS

El Santfeliuenc va aconseguir un valuós empat a l'estrena de la lliga a Manlleu. L'empat sense gols no fa justícia al bon partit que van veure els aficionats que es van apropar al Municipal manlleuenc. Protagonisme dels dos porters, Segovia i el debutant Óliver. Adri Ruiz va tenir dues clares ocasions, una a cada part, i David Toro al 81' va fregar el gol en una extraordinària rematada que va llepar el pal a la sortida d'un córner. El Manlleu també va tenir opcions de moure el marcador però Óliver va ensenyar la seva qualitat. Els blanc-i-blaus van haver de jugar més de quinze minuts amb un jugador menys perquè Joserra va ser expulsat. Les càmeres van demostrar que el central no va cometre cap infracció. En resum, s'han esvaït els nervis del debut i el Santfe va oferir una gran imatge: bon joc col·lectiu i esperit solidari per sumar el primer punt. El proper dissabte la Tercera arriba a Les Grases amb el Rubí com a rival. No us el perdeu!

Els nervis del debut van durar deu minuts. Els deu minuts que va trigar el Santfeliuenc a expulsar-se el domini intens que va exercir el Manlleu d'entrada. Els quadribarrats, gaudint d'una Tercera que els ha costat suor i llàgrimes mantenir, van sortir desimbolts i Brice al 5' va posar a prova els reflexos d'Óliver. El Santfeliuenc va respondre en la següent acció en una pilota pentinada per David Toro que el rapidíssim Adri Ruiz no va encertar a enviar a la xarxa. I un parell de minuts més tard Gerard Muñoz es va plantar sol en una acció per banda esquerra i la seva rematada es va passejar per l'àrea posant un llarg sospirar en l'afició santfeliuenca. Com diem van ser deu minuts de domini intens local però de mica en mica els blanc-i-blaus van anar apaivagant les accions locals i fins i tot el trio Adri/Toro/Éric mostrava les seves intencions ofensives. Al 38' Adri Ruiz en un intencionat llançament de falta va obligar Segovia a mostrar la seva solidesa. I al 41' un endollat Adri Ruiz va fer una passada a l'interior de l'àrea que Juan Quiles va rematar amb severitat però Segovia va rebutjar-hi. Descans sense gols però amb una idea clara dels primers batecs lliguers: el Santfeliuenc havia anat a més i s'estava fent amb el control del joc i del fora de camp.
Després de la represa el Santfeliuenc va pasar cinc minuts de baixada. El Manlleu va tornar a repetir la seqüència de la primer acte i primer Brice (49') i després en una doble acció Óscar Uroz van posar la por al cos a la rereguarda blanc-i-blava. Óliver va respondre bé sempre. Però de ben nou els d'Andrés González es va reordenar i van neutralitzar la pressió dels del Ter. Tant és així que la part central del segon acte va tenir un nítid color blanc-i-blau que no es va traduir en gol per ben poquet. Al 62' David Toro va recuperar una pilota a camp manlleuenc i va sorprendre amb un xut fort que va obligar Segovia a clavar los botes a terra. I encara més al 66' en una acció prodigiosa d'Adri Ruiz que es va inventar un xut gairebé sense angle que ensemava l'escaire i que va topar amb l'aturada de la jornada de Segovia. En ple domini santfeliuenc, trencat només per una acció de Pol Coll que de nou va fer lluir Óliver, l'expulsió de Joserra podria haver variat el guió. Joserra no va fer absolutament res i el jugador del Manlleu Albert Canal va posar més pa que formatge en una acció que no ens va agradar i que les càmeres van desvelar.

David Toro la va tenir
Tanmateix la inferioritat no va descompondre el Santfeliuenc. És cert que el Manlleu va mirar d'anar una mica més enllà però no amb prou convicció com per fer patir els blanc-i-blaus. Fins que va arribar l'acció que hauria d'haver marcat el destí santfeliuenc en la jornada inaugural. A la sortida d'un córner David Toro (81') es va fer amb autoritat amb una pilota sense control, se la va passar de cama a cama, la va acaronar i va deixar anar un tret certer que es va escapar a mil·límetres de la xarxa. La banqueta santfeliuenca llançada sobre la gespa es posava les mans al cap. El partit es va anar consumint amb l'acció de Toro ben present a tot el Municipal de Manlleu. Un empat que va fer justícia per bé que el Santfeliuenc va estar més a prop del 0 a 1.

Molt bona estrena del Santfeliuenc que es va mostrar sòlid, solidari en el joc d'equip i que va estar més a prop de la victòria que de l'empat. Una extraordinària carta de presentació en una temporada tan important per al club.

AEC Manlleu: Segovia, Ot Bofill, Ballús, Canal, Roger Peña (Muntada, 73'), Maik Molist, Brice, Martí Soler, Josu, Gerard Muñoz (Pol Coll, 57') i Óscar Uroz.
Santfeliuenc FC: Óliver, Víctor Márquez, Faura, Joserra, Dani Ortiz, Tena, Quiles (Álex Masuet, 73'), Álex Bolaños (Imanol, 65'), David Toro, Adri Ruiz (Mata, 78') i Éric Pacheco.

Àrbitre: Carrillo Mata.La seva actuació no va ser bona ja que va fallar clarament en l'expulsió de Joserra. Va amonestar els locals Josu, Roger Peña i Ot Bofill; i als santfeliuencs Víctor Márquez i Faura. Va expulsar amb targeta vermella Joserra (74')

Quadern de notes:
- El Santfe va començar el tercer viatge per Tercera Divisió. I ho va fer amb nota molt alta i demostrant a tothom que aquest equip competirà de tu a tu i que serà un os.
- Óliver Sánchez i Adri Ruiz van debutar amb una magnífica actuació. L'atacant va demostar que pot ser una de les sensacions d'aquest nou Santfe.
- La defensa va funcionar i es va mostrar sòlida. El treball de pretemporada comença a fer efecte.
- El Manlleu estava de reestrena a Tercera després de dies de molta angoixa. L'ascens de la Pobla va servir per continuar gaudint d'una gran Tercera i al Municipal d'Esports es respirava un ambient de felicitat continguda.