diumenge, 18 d’octubre del 2015

Un bon Santfeliuenc suma un punt valuós però agredolç

UE FIGUERES 0 ... SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: ÁLEX GÓMEZ MENESES (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI MUNICIPAL DE VILATENIM
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TARDA AMB EL CEL COBERT; TEMPERATURA DE 18 GRAUS

Un punt treballat i valuós però que va saber a poc. El Santfeliuenc va oferir una molt bona imatge al Municipal de Vilatenim. Els blanc-i-blaus -a Figueres de negre i gris- van anul·lar un Figueres que es va reservar la millor ocasió per al final. David Toro a la primera part, i Dani Ortiz i Adri Ruiz a la segona, van acaronar un gol que ens va tornar a ser infidel. Al final, Óliver va salvar els mobles amb una gran intervenció a rematada del jove Iván Vargas. Va ser l'epíleg a un bon punt que no evita, però, que el Santfeliuenc caigui a l'últim vagó de la classificació. Queda molta lliga però necessitem sumar de tres en tres per mirar l'hortitzó amb il·lusió. Tant debò aquest punt guiï el camí.

El Santfeliuenc va sortir a Vilatenim decidit a canviar el rumb del seu destí. I molt aviat va arribar amb fluïdesa a la porteria empordanesa. Éric Pacheco per banda esquerra ho va provar amb una centrada que no va trobar el cap de David Toro i un minut més tard un xut de Carles Tena va obligar a Gallego a clavar les botes a la gespa. Accions totes elles que van escortar la primera gran ocasió. Una assistència d'Alex Bolaños no la va resoldre David Toro (7') en un mà a mà amb el porter Gallego. El Santfe estava donant un do de pit d'entrada. Possessió de pilota i rigor defensiu flanquejaven el joc blanc-i-blau que ho podria haver puntejat Carles Tena quan al 14' es va avançar a un defensor local i la seva forçada rematada va lliscar la xarxa per la part superior. El Figueres va mirar de fer un pas endavant i demostrar la seva condició de local. Un barret de Marc Serramitja dins l'àrea podria haver costat car si un providencial Dani Ortiz no hagués interposat la cama, i minuts més tard un providencial Óliver va avortar una acció de Roger Vidal. Van ser els epílegs del primer acte. El Santfeliuenc estava anul·lant un Figueres que trobava a faltar el golejador Javi Revert.
A la represa els figuerencs va començar empenyent. I l'ocasió més clara va ser per a Pedro del Campo (54') a través d'un córner que va escopir el travesser. Va ser l'inici d'un joc d'anada i tornada amb ocasions per a tots dos. David Toro va respondre amb un xut que va anar a les mans de Gallego. I Marc Serramitja de mitja volea ens va posar la por al cos. El partit va entrar a poc a poc en un estat d'astènia que el Santfeliuenc va anar tencant a còpia de joc per les bandes. Primer una tímida rematada de Dani Ortiz (64') a passi de Juan Quiles, i després en una nova acció de Quiles coronada amb assistència a Adri Ruiz (65') però la rematada de l'ex castelldefellenc va morir als punys de Gallego. Quan el partit dequeia, el Figueres va tenir a la mà la victòria en una rematada franca d'Iván Vargas després d'una precisa assistència de Venzal. Va ser el moment Óliver del partit. El porter santfeliuenc va volar com un gat per posar un mà salvadora en una demostració de reflexos prodigiosa. El gol hauria suposat un càstig desmesurat i cruel. El partit va anar consumint les deixies de vida amb el Santfe buscant un gol que el destí no ens va donar.

Les millors imatges a sportvideos365.tv
Ja podeu veure el millor resum del Figueres-Santfeliuenc aquí.


UE Figueres: Gallego, Quimo, Varese (Alexis, 60'), Chicho, Sergi Romero, Ferran Grau, Del Campo, Roger Vidal (Venzal, 70'), Casanova, Marc Serramitja i Richi Mercader (Iván Vargas, 76').
Santfeliuenc FC: Óliver, Víctor Márquez, Alberto, Joserra, Dani Ortiz, Tena, Maldonado (Quiles, 38'), David Toro, Imanol (Adrui Ruiz, 60') i Éric Pacheco (Faura, 78).

Àrbitre
Gómez Meneses, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Chicho, Roger Vidal  i Del Campo; i els santfeliuencs Quiles, Éric Pacheco i Alberto.

Incidències: a petició del Santfeliuenc es va fer un minut de silenci en memòria de Matilde Aragón, mare de del nostre vicepresident, Amando Álvarez Aragón, que va morir a Lleó la matinada de dissabte.


Quadern de notes:
- El Santfeliuenc es va mostrar competitiu i va estar més a prop que els locals de la victòria, pero al final l'empat deixa un puntet d'amargor. En toc cas aquest punt ha de servir d'alçapren per començar la reacció.
- Per primer cop, el Santfe és cuer a Tercera Divisió. Tant de bo el proper dissabte a la tarda aquesta història canviï.
- El Figueres no va poder amb el Santfe i va trobar a faltar el seu home gol, Javi Revert.

***Agraïm la col·laboració de la UE Figueres (uefigueres.cat) i el seu Departament de Comunicació en l'elaboració del reportatge fotogràfic.