dilluns, 18 de gener del 2016

El Santfeliuenc commemora els 110 anys amb una exposició al Palau Falguera

El Santfeliuenc Futbol Club i l'esport de la ciutat assistiran el proper dijous a un dels seus actes socials i culturals més rellevants. El Palau Falguera acollirà la mostra "100 + 10 històries del Santfeliuenc Futbol Club", un recorregut fotogràfic i documental per la història del degà de l'esport de la ciutat.


L'exposició es divideix en dos blocs. A la primera planta de les sales s'hi mostrarà l'evolució d'un club centenari (1905-2005). Una reflexió sobre els orígens i el significat de l'esport en el procés de consolidació del relat de la modernitat. Hi veurem els grans moments del club: la fundació, els anys 30, la postguerra, la promoció d'ascens a Tercera Divisió o els successius ascensos i el seu impacte social a l'hora de construir una autoidentificació ciutadana problemàtica i amb clarobscurs. Aquesta primera part reprèn en bona mesura la mostra del Centenari que es va celebrar el gener de 2006.

La segona part, a la segona planta, ens transporta a la dècada que ha canviat la història (2006-2015). Una dècada curta, accelerada i apassionant que ha transformat la vida del club. Tres ascensos en set anys (2006, 2009 i 2013), el creixement social, la revolució dels mitjans de comunicació, la conquesta de la Tercera Divisió i la reinvenció d'un club que progressa des de la base. I el canvi d'espai topogràfic: de la Rambla a Les Grases. Deu anys que conviden a pensar un club que projecta la imatge de la ciutat més enllà dels nostres límits territorials. 


110 anys junts 
El Santfeliuenc Futbol Club celebra amb aquesta exposició els 110 anys de vida compartits amb la ciutat. La quarta entitat més antiga de la ciutat després del Casino Santfeliuenc (1879), l'Ateneu (1881) i la Unió Coral (1892) s'obre un cop més als santfeliuencs i santfeliuenques com a forma d'agraïment compartit. Una bona oportunitat de retrobar una part del nostre llegat col·lectiu en la primera exposició del 2016 a Sant Feliu.

Horaris:
Inauguració: dijous 21 de gener a les 20 hores.
Dates: del 21 de gener al 14 de febrer.
Horaris: de dimarts a dissabte de 18 a 20 hores. Els diumenges i festius de 11 a a14 hores.