diumenge, 7 de febrer del 2016

Centenari rodó; victòria enorme

SANTFELIUENC FC 2 (ÁLEX BOLAÑOS, 41; DOMI BERLANGA. 93') ... CF MONTAÑESA 0
ÀRBITRE: DAVID GARCÍA ROSEL (DELEGACIÓ DE GIRONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 450 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL SERÉ; TEMPERATURA DE 13 GRAUS

Centenari perfecte i victòria extraordinària i de les que dibuixen amb traç elegant el perfil ascendent d'un equip. El Santfeliuenc, que está convertint-se en especialista a trencar ratxes victorioses dels equips de la part alta, va superar un dels millors rivals amb un futbol precís i d'anticipació, i pautat amb autoritat defensiva. Els visitants van mirar de rescabalar un punt però amb el temps agonitzant el debutant Domi Berlanga va donar la puntilla. Un gol molt celebrat que deixa els blanc-i-blaus amb 28 punts. Cal apel·lar a la prudència, gestionar el moment però el que s'evidencia jornada rere jornada és per començar a pintar un somriure als llavis de l'afició.


La Montañesa va mirar d'exercir d'inici el seu joc directe i en un parell d'ocasions va visitar la porteria d'Óliver Sánchez. De mica en mica, però, el Santfeliuenc es va fer amb el control del joc i va ser capaç d'anestesiar els impulsos ofensius visitants. El primer avís dels locals va ser al minut 31 en una pilota centrada per Víctor Márquez que un enratxat David Toro no va poder rematar. I al minut 41 el gol en una decidida acció d'Èdgar per banda esquerra que es va endinsar fins a la cuina per regalar en safata d'or una assistència a Álex Bolaños que, amb una mica de suspens, va enviar a la xarxa. Era el millor escenari abans de guanyar el descans.
A la represa, els de Nou Barris es van abocar a l'atac. Amb el seu manual d'estil basat en el joc directe van mirar de fer recular el Santfeliuenc, tanmateix els blanc-i-blaus van respondre amb una seguretat defensiva a prova de bombes, amb el control en l'anticipació i no renunciant a l'atac. De fet, David Toro va acaronar el gol en un teva meva dins l'àrea que va ficar la por al cos de Tato Burgada al minut 49. Només un cop de cap d'Uri Escabrós al minut 50 que va fer lluir Óliver, i un altre cop de cap ajustat amb el mateix protagonista a centrada precisa de Velillas al minut 78, van inquietar la sorollosa afició santfeliuenca. Amb els visitants bolcats en atac, els de casa van trobar espais per córrer generosament per les bandes. Al minut 82 una canonada d'Álex Bolaños va ensenyar els reflexos de Tato Burgada; al minut 91 el debutant Domi Berlanga no va poder enviar a la xarxa una contra teixida per Quiles; tres minuts més tard i amb el temps agonitzant ara sí Domi Berlanga va fer el segon en aprofitar un altre servei de Joan Quiles. Gol, gran celebració de l'afició i nova victòria d'un Santfeliuenc que es comença a desfer dels complexos i mira el futur amb optimisme.

Santfeliuenc FC: Óliver, Víctor Márquez, Èdgar, Pere, Dani Ortiz, Joserra, Maldonado (Quiles, 46'), Tena, David Toro (Domi Berlanga, 88'), Álex Bolaños i Éric Pacheco (Alberto, 80').

CF Montanyesa: Tato Burgada, Jose Santos, Dowi, Alberto García, Aleix (Joshua, 60'), Pere Segarra, Toni Pérez (Joel Martínez, 71'), Uri Escabrós, Juanlu (Dani Sánchez, 60'), Pedro García i Velillas.


Gols:
1 – 0, 41', Alex Bolaños
2 – 0, 93', Domi Berlanga


Àrbitre: García Rosel, arbitratge correcte. Va amonestar els locals Víctor Márquez i Tena; i als visitants Aleix, Pere Segarra i Uri Escabrós. Va expulsar Pere Segarra per doble targeta groga (90').

Incidències: presència destacada a la llotja amb el owner propitari de Revodur, José Antonio Vázquez, i de José Antonio Iniesta, pare d'Andrés Iniesta.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc viu un gran moment. Cal ser, tanmateix, prudent. Cal  mantenir una línia de treball que ens ha de conduir al gran objectiu: la permanència.
- El joc de conjunt solidari i ordenat, clau per sumar una victòria de centenari.
- Gran ambient a Les Grases amb dues aficions entregades a la causa.
- La Montañesa va veure trencada una ratxa de nou jornades sense perdre. 








Agraïm la col·laboració de Fútbol Catalán Baix Llobregat en la cessió de les imatges