dimarts, 31 de maig del 2016

El Prat triomfa; l'Europa decep

El futbol català de Tercera ha tornat a viure una jornada amb clarors esplendoroses -l'ascens del Prat- però també decepcions sonades. El Prat feia bo el 3 a 1 de l'anada i aconseguia el segon ascens a Segona B de la seva història. L'Europa no va passar la prova del cotó i de nou la primera ronda ha va ser letal. El Vilafranca va complir amb nota i va resistir amb la porteria a zero durant setanta minuts a La Rosaleda. Al final, però, el filial malagueny va resoldre. El Gavà va ser l'altra notícia agradable de la jornada en imposar-se als asturians del Marino de Luanco per 3 a 2.

El Prat resol per la via ràpida
Escac mac. El Prat va aconseguir l'ascens a Segona B després de superar l'Osasuna en una eliminatòria que als últims minuts es va tornar agònica arran del gol de Miguel Díaz (72'). Els pratencs es podrien haver avançat al primer temps i mig sentenciar però després de la represa els navarresos van controlar el joc i van aconseguir un gol que posava massa picant. Sortosament els potablava van resistir, Toni Texeira es va fer fort a la porteria i la segona B tornava a terres del Delta. Un ascens que salva al Santfeliuenc a Tercera i al Viladecans a Primera Catalana. Quatre-cents seguidors van acompanyar els blanquets a Tajonar.

El Prat ja viu a Segona B/Foto: Salva Campos

El Gava segueix endavant
Victòria molt apurada però victòria al capdavall del Gavà que segueix viu. Els gavanencs van rebre un ensurt de rigor quan els asturians es van avançar al minut 7. Cazorla de penal al minut 27 va restablir l'equilibri. Al minut 6 de la represa una rematada de Raíllo des de terra posava l'eliminatòria de color blau-grana. Però l'alegria va durar dos minuts quan el visitant Dani López va posar-hi un empat amenaçador. A remolc i més a amb el cor que amb el cap un cop de cap d'Àlex Plà al minut 81 va salvar la continuïtat del somni gavanenc. Més de 1.500 espectadors van acompanyar l'estrena dels de Juanma Pons a la Bòbila.
Celebració gavanenca/Foto: Álex Gallardo

L'Europa, enèsima decepció
I a la quarta tampoc. Ni el bon resultat de l'anada, ni el suport de prop de 3.000 seguidors, ni el matiner gol d'Álex Cano van servir per a canviar el destí. Els gaditans van capgirar l'eliminatòria amb gols d'Iván Bazán i Ñoño. Un gol de Montoro al minut 69 va revifar les il·lusions. Tanmateix al minut 84 un gol de Dani Martínez va ensorrar el Nou Sardenya i va acabar amb totes les esperances. Caldrà tornar a intentar-ho la propera temporada.
A la quarta tampoc va ser. L'Europa no va poder amb el San Fernando/Foto: Àngel Garreta, ceeuropa.cat

El FC Vilafranca cau amb el cap ben alt
El Vilafranca d'Iván Moreno es va acomiadar de la fase d'ascens amb el cap ben alt i a La Rosaleda amb la mirada atenta de 5.000 persones. Els quadribarrats van mantenir la porteria a zero durant 71 minuts, el temps que va necessitar Kuki Salazar per esberlar el somni penedesenc. Amb el marcador en contra el Vilafranca es va anar a l'atac i el malaguista Nesyri va sentenciar.

Una foto per a la història del futbol penedesenc/Foto: Lluís Montaner

El Gava CF ja coneix rival
El Almagro CF, un desconegut a les promocions d'ascens, serà el rival gavanenc a la segona eliminatòria. Els gavanencs, que en principi tenien les estadístiques de cara per jugar la tornada a casa, finalment el caprici de les boletes ha fet que en l'únic duel possible entre segons la sort aparellés catalans i manxecs amb l'anada a La Bòbila i la tornada al Manuel Trujillo.
L'Almagro, fundat l'any 1957, només ha jugat vuit vegades a Tercera Divisió i enguany debuta en una promoció. Segon al grup XVIII per darrera del Conquense, destaca per la seva facilitat golejadora amb la dupla Ureña/Chendo que ha fet una trentena de gols. A la primera eliminatòria l'equip que dirigeix Darío Martín es va imposar al filial de l'Atlético de Madrid per un global de 2 a 0.

Horaris decidits tant a l'anada com a la tornada
La directiva gavanenca ha fixat l'horari d'anada el proper dissabte a les 18 hores, amb una política de preus populars i avantatges per als socis per tal d'omplir la Bòbila. El partit de tornada es jugarà al Manuel Trujillo el diumenge 12 de juny a les hores.

L'Almagro CF, un desconegut a les promocions, serà el rival del Gavà a la segona ronda/almagrocf.es