diumenge, 25 de setembre del 2016

Jaime Fuentes rescata un punt merescut

CE JUPITER 1 (ERIC BLASCO, 76') - SANTFELIUENC FC 1 (JAIME FUENTES, DE PENAL, 86')
ÀRBITRE: GONZALO ROMERO FREIXAS (DELEGACIÓ DE TARRAGONA)
MUNICIPAL DE LA VERNEDA
ASSITÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TEMPS: MATÍ ASSOLELLAT, TEMPERATURA DE 24 GRAUS

El Santfeliuenc va perdonar moltíssim i va estar a punt de pagar-ne un preu massa elevat. Ni Guille Sarmiento ni Alberto ni David Romo van veure gol en un festival d'ocasions a la segona part. Els locals van reaccionar i al minut 76 una jugada assajada de manual la va culminar a la xarxa Eric Blasco. Sortosament hi va haver temps per esmenar el rumb i Charly Ruiz va forçar un penal que no va desaprofitar Jaime Fuentes (86'). Fins i tot i quan el temps agonitzava, els blanc-i-blaus s'haurien endut els tres punts si un gol de Patxi a centrada potent d'Alberto no hagués estat considerada de forma molt rigorosa fora de joc. Caldra revisar les imatges. Un punt més per a un Santfe que es mostra competitiu i atrevit però a qui li està pesant la debilitat ofensiva.

L'arrencada del Júpiter va ser més convincent. Els de Sant Martí van dominar la possessió de la pilota i van obligar la defensa blanc-i-blava a estar-hi atenta en accions de primera i segona jugada nascudes per les bandes. Dani Ortiz i Cuadras van controlar bé les embranzides locals. De mica en mica el Santfeliuenc es va treure la son de les orelles. De fet una de les poques ocasions amb ets i uts del primer acte va correspondre als blanc-i-blaus mitjançant una combinació entre Charly Ruiz i Guille Sarmiento al minut 26 que va salvar l'estirada generosa d'Andrés Díez. Els santfeliuencs es van fer amb el domini del joc de creació en què de nou va excel·lir Charly Ruiz, que està completant un primer cicle de lliga molt bo. Els locals van reservar forces per al final i en un parell d'arribades a l'àrea van obligar la defensa santfeliuenca a fer-se forta i en especial un providencial Albert Cuadras que va tallar una contra enverinada.

Després de la represa el partit es va endinsar en una nova realitat. Joserra i David Romo van saltar al camp i els blanc-i-blaus van començar a picar a la porta del gol amb obstinació. Romo al minut 48 va provar fortuna a través d'un xut potent i cinc minuts més tard un servei a l'espai d'Éric Ruiz el va aprofitar Guille Sarmiento per posar la directa, superar l'estàtica defensa gris-grana i plantar-se sol davant Andrés. Tanmateix el porter local va impedir el gol amb una gran resposta de cames. I el que va fer molt bé el porter barceloní a punt va estar d'engegar-ho a dida un minut més tard quan un passi defectuós va ser interceptat per Alberto, que va dibuixar una paràbola que va marxar mig enganxada al travesser. I per si no n'hi havia prou al minut 62 de nou Guille Sarmiento va desbordar la defensa i es va tornar a plantar sol davant Andrés però la mitja sortida del porter va tornar a evitar que la pilota marxés a la xarxa i en una segona jugada ni Romo ni Ferri van poder acompanyar la pilota en la bona direcció. El Santfeliuenc estava perdonant allò que no es pot fallar si es vol guanyar a domicili. Els locals, mig estabornits, van mirar de reviscola i aixecar el vol. I el fet és que ho van aconseguir. Els santfeliuencs van pagar l'esforç i els locals van assetjar durant deu minuts la porteria de Toni Casamayor. El porter blanc-i-blau va haver d'actuar amb determinació primer en una rematada creuada de Joan Vives i després en una rematada de cap d'Eric Blasco a l'altura del punt de penal. Els d'Andrés González estaven assumint riscos en un matx definitivament trencat. I al minut 76, patapam! En una jugada assajada de manual que va néixer en una falta servida per Prat, que va assistir Ángel de la Torre perquè aquest s'endinsés per una deserta banda esquerra i la seva centrada la va rematar fins a la cuina Eric Blasco lliure de marca. Un cop de puny sever. El Santfeliuenc havia de reactualitzar-se per no marxar de buit de La Verneda. Cosa decididament injusta. I sortosament hi va haver capacitat de resposta. Al minut 85 una centrada de David Romo va trobar la rematada de Charly Ruiz. El defensa local Pep es va passar de frenada i va fer caure a l'àrea el creador blanc-i-blau. L'infal·lible Jaime Fuentes no va desaprofitar l'ocasió i des dels onze metres va enviar la pilota a l'escaire. Els blanc-i-blaus restablien les taules i quan el temps es consumia haurien sumat els tres punts si un dels assistents de Romero Freixas no hagués considerat fora de joc una rematada de Patxi a centrada trencadora d'Alberto. 

CE Júpiter: Andrés Díez, Roger (Prat), Adri, Jacobo, Pep, Dani Prieto, Mechi, Vives (Marcos López, 79'), Eric Blasco (David Bauli, 77'), Pau Darbra i Ángel de la Torre.
Santfeliuenc: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Dani Ortiz, Cuadras, Tena, Ferri, Jaime Fuentes, Guille Sarmiento, Charly Ruiz i Jaume Duran.

Gols:
1 - 0, Eric Blasco, 76'
1 - 1, Jaime Fuentes, de penal, 86'

Àrbitre: Romero Freixes, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Mechi, Vives i Pep; i els santfeliuencs Éric Ruiz, Alberto i Tena.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va acaronar una victòria clara i finalment va salvar els mobles en un duel massa trencat i amb poc control.
- Charly Ruiz va tornar a demostrar la seva classe movent l'equip al ritme de la seva batuta.
- Sis jornades, vuit punts. Un bagatge interessant.
- El Júpiter va fer un gol en una jugada assajada que ens va deixar amb un pam de nas.