dissabte, 19 d’agost del 2017

La Tercera que ve (i 4)

Continuem el viatge per la Tercera que és a punt de començar. I ara ho fem recorrent les terres gironines -que enguany passen de 5 a 2 representants-; el Baix Llobregat power que torna a mostrar múscul amb 5 equips i l'afegit de L'Hospitalet; i la resta d'equips de les comarques barcelonines.

UE Figueres, la marca de qualitat de Narcís Pelach, "Chicho" en un col·lectiu renovat
El Figueres postrefundació sembla consolidat a Tercera i ja suma sis campanyes consecutives i un play-off. La directiva blanc-i-blava ha volgut seguir confiant en un entrenador, Chicho, que la temporada passada va demostrar un gust per un futbol de toc elegant. El col·lectiu empordanès es presenta, però, molt renovat ja que només set futbolistes continuen del curs 16/17: Bartrina, Cunill, Sergi Romero, Maik Molist, Ferran Grau, Ritxi Mercader i Xavi Ferron. Entre les cares noves, moltes i molt renovades però amb un nexe en comú, l'experiència a la categoria: Joan Pons i Aleix Feixas (La Jonquera), David Aroca, Ot Bofill i Canal (Manlleu), Payán (Montañesa), Gil Muntadas (Pobla Mafumet) o Dani Gómez (Carcaixent). L'objectiu: atreure aficionats al Municipal de Vilatenim amb una vocació decidida pel futbol de toc i per la disciplina de l'esquema ben traçat.

Palamós CF, un nou temps post Joan Mármol
El degà del futbol català inicia una nova temporada sota el signe de la renovació a la banqueta. Els empordanesos han ofert la confiança a un tècnic de la casa, Vicenç Fernández. I per al repte, nou jugadors han dit sí a la renovació: David Cano, Subi, Sergio García; Biel Gasca, Guillem Cornellà, Gerard Herrera, Narcís Barrera, Marc Bonaventura i Marc Medina. Entre les cares noves destaquen futbolistes que sumen minuts i experiència a la categoria: Marc Vilà i Botxi (La Jonquera), Nahuel Litus (Farners), Quintanas i Lluc Banús (Olot), Fran Ochoa (Terrassa), Joel Samper (Granollers). I saba nova per a un entrenador acostumat a treballar amb jugadors joves: Jhoseppy Magalhaes (Málaga juvenil), Sergi Arboleas, Sergi Pasqual, Marcel Pons i Marc Guinó (Juvenil).

CF Gavà, a fer més clar el present
Difícil papereta li ha tocat a Joan Mármol. L'ex del Palamós va fitxar per un equip de Segona B que en poques hores va passar a ser de Tercera a causa dels impagaments. I per a l'aterratge forçat ha calgut fer un equip nou de trinca en una cursa contra rellotge. Només continua de l'equip que va salvar esportivament la categoria a Segona B Diego Lamas. La resta, un carrusel de fitxatges de les procedències més diverses: Pol Busquets (Llagostera B), Javi Iglesias (Europa), Nacho Ruiz (Peralada), Marcel Sgro (ex Villarreal C), Xavier Salinas (At. Malagueño), Sergi Caballero (Girona Juv.), Domi Berlanga (Rayo Cantabria), Xavi Liébanas (At. Espeleño), Miki Gustà (Castelldefels), Eric Martínez (Granollers), Ayoub Julali (Mataró), Álvaro Fernández (At. Mancha Real), Marc Rodergas (MOBA Soccer Academy), Jeremy (EVV Echt), Richard (Cuiabá), Eric Latorre i Pol Reñé (Sant Andreu Juv.), Aarón Bueno (Santboià), Koke (Pfeiffer University) i  Pipo (Alcorcón B). L'objectiu: mirar de conjuntar un bigarrat col·lectiu en un projecte amb masses dubtes.

AE Prat, amb el play-off com a objectiu
Un equip fet a la mida de Pedro Dólera. Els potablava retornen a Tercera després d'una temporada poc productiva a Segona B. Nou jugadors s'han guanyat la confiança de Dólera: Sergio, Ricarte, Fede Bessone, Aitor Lario, Putxi, Javi Lara, Padilla, Ignacio i Poves. I un combinat de cares noves que han despuntat a Tercera: Carlos Cano (Granollers), Jordi Cano (Castelldefels), Manel Raigón, Ñito i Diego Garzón (Sabadell B), Sergi Aguilar i Joel Marín (Europa), Pau Darbra (Júpiter), Pau Senent (Vilassar Mar), Uri Escabrós (Montañesa) i Dalmau (Sant Andreu). Sense atresorar la plantilla aclaparadora de l'ascens de la temporada 2015-2016, els pratencs sí mostren un poder suficient per ser a la promoció. Caldrà, però, tornar a il·lusionar una afició que s'ha acostumat a viure a cavall de Segona B i Tercera.

UE Castelldefels, una gran i il·lusionant renovació
De mica en mica Miki Carrillo es guanya el cor de l'afició groga. Un ascens i una permanència èpica escorten la feina d'un entrenador acostumat obstinadament a traure el màxim rendiment dels seus futbolistes. Enguany, els mariners presenten un projecte molt renovat. Només sis futbolistes continuen de l'equip que va salvar la categoria en un desenllaç agònic: Manu Martín, Nito, Juanito, Alegre, Toti i Sergi Cabré. I entre les cares noves destaquen dos ex santfeliuencs daurats: Dani Ortiz i Éric Pacheco. I la resta, una floresta de futbolistes que encapçalen els veterans Joan Castillo i Santi Triguero (Vilafranca) i que continuen Joel Marín (Castelldefels B), Killan i Kevin (Santboià), Pedro Bilbao (Sant Ildefons), Aumatell (Manlleu), Bermu (Terrassa), Òscar Uroz (Júpiter), Sergio Durán (Torrevieja) i Joel Coch (Europa). Si totes les peces s'acoblen, als Canyars s'ho passaran molt bé.

Santboia FC, punt final a un malson de tres anys
La data de l'11 de maig de 2014 passa per ser una de les més tràgiques de la història del futbol a Sant Boi . Aquell matí a La Bòbila el Santboia va caure davant el Gavà (2-1) en un partit ple d'incidents i iniciava així un viatge al cor de les tenebres conradià de tres anys a Primera Catalana. El viatge a la contra va acabar el 28 de maig amb un ascens banyat en èpica a Almacelles. Ara toca no cometre els errors dels passat i els vermells estan disposat a pal·liar tants disgustos. Per al retorn Piti Belmonte ha confiat en l'espinada de l'ascens: Rafa Leva, Àlex, Cárdenas, Àlex Ruiz, Mario, Gerard Rovira, Libo, Carlos Martínez, Carlos González; Pedro, Juanlu, Román i Bellido. Per a contrapesar el col·lectiu, Belmonte ha buscat futbolistes amb rendiment notable a Tercera i fins i tot experiència a Segona B: Oriol Molins i Jonathan Collado (Cerdanyola), Rubi (Europa), Castell (Terrassa), Aitor Bilbao (Cultural Durango), Joel García i Gabi López (Gavà). Oblidar el passat i reivindicar-se a Tercera, objectius en el retorn.

CE L'Hospitalet, pujar o pujar; no s'admet alternativa
Xavi Molist, el tècnic de l'ascens de l'Horta a Tercera, serà l'encarregat de mirar de tornar el futbol de Segona B a la segona ciutat de Catalunya. I és que l'equip de la franja roja no té cap més alternativa ni objectiu que l'ascens. Els riberencs han indultat a tres futbolistes del descens: Dani Fernández, Edipo i Guillem Savall. I han batut a consciència el mercat per tal de cercar una combinació de futbolistes amb experiència generosa a Segona B i Tercera: Velillas (Terrassa), Sierra, Ñoño, Miquel Ripoll i David García (Cornellà), Óscar García i Joan Inés (Castelldefels), Agi (Palamós), Eudald Vergés i Òscar Imaz (Horta), Adrià Aliaga (Sabadell), Fernando Losada (Gavà), Jorge Troiteiro (Enosis Neon Paralimni), Pedro Manzi (Ibarra), Sergi Puig (Barcelona Juv.) i Higón (torna Peralada). Un col·lectiu de futbolistes molt important que obliga a seguir un camí que porti de nou a Segona B i per la via d'urgència.

FC Vilafranca, cada any una mica més gran
La il·lusió pel futbol s'ha instal·lat al Penedès. Iván Moreno dirigirà per quarta temporada un col·lectiu que any rere any es fa un lloc entre els millors de Tercera. I enguany amb una barreja del Vilafranca 16/17 que va disputar la promoció: Fontanils, Éric Via, Guti, Munta, Medina, Gerard Boira, Josep Díez, Óscar Hernando, Aday i Víctor Oribe, i de futbolistes amb nom, qualitat i currículum: Eric Alcaraz, Peque i Àlex Pla (Gavà),Abel Rita (Europa), Kike Tortosa (Leioa), Sergi Pérez i Joan Vives (Júpiter). L'objectiu: el tercer play-off és a l'abast si el bloc funciona com un sol home i les singularitats -Víctor Oribe i Aday Benítez- brillen.

UE Vilassar de Mar, el factor Manel Moya
Manel Moya coneix millor que ningú el secret d'un Vilassar de Mar que la temporada passava va sorprendre i es va convertir en un consumat especialista a fer mal a domicili. La renovació de 11 futbolistes és l'exponent de privilegi que dóna continuïtat a una feina ben feta: Imanol, Viale, Valderas, Ramon Rovira, Soufi, Marcos, Eric López, Joel, Iván, Roger Matamala i Adrià Blanchart. Moya ha sabut espigolar el mercat i s'ha fet amb cares noves de nivell: Dani Prieto (Júpiter), Pitu i Aitor Torres (Cerdanyola), Joel Martínez (Montañesa), Éric Jiménez (Viladecans), José Pereira (Melilla) i Borges (Terrassa). La pernanència és el primer objectiu d'un equip que la temporada passada va saber capgirar un destí que semblava ineluctable.


El Palamós enceta un nou cicle amb Vicenç Fernández //Foto: Olga Cercós

 
Miki Carrillo ha sabut imprimir la seva personalitat a un Castelldefels que mira el futur amb optimisme


 El Vilafranca es vesteix de favorit //Foto: Torneig d'Històrics